Co se dělo o prázdninách v Jakub klubu

Letní prázdniny jsou za námi. Opět utekly jako voda a děti usedají do školních lavic. Začíná kolotoč povinností, domácích úkolů,… Než se nám září rozjede naplno, je nutné shrnout prázdninové dění v klubu. Během prázdnin jsme si užívali zábavu v klubu i mimo něj. Na začátku července jsme s dětmi vyrazili na výlet do Prahy.   Navštívili jsme tam motýlí dům, kde žije mnoho krásných a exotických motýlů. Děti byly nadšené, když jim motýl přistál na těle. Také viděli proces, jak se líhnou noví motýli. Poté jsme vyjeli do České televize na výstavu „ČT Dětem“. Jednalo se o interaktivní výstavu, kde se děti doslova vyřádily. Odjížděli jsme mírně unaveni, protože počasí bylo velmi horké, ale byli jsme spokojeni a plni dojmů. Den jsme si zpříjemnili dobrým obědem.

Původně plánovaný výlet do Mirakula se z technických důvodů neuskutečnil, proto jsme vymysleli nový plán v podobě pikniku, který se dětem líbil. Koncem srpna jsme pak zrealizovali výlet do Bioparku Štít. Jde o chovné zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhynutím. Děti viděly například lvy, tygry, pumu, lemury, makaky, papoušky, ledňáky, želvy, kozy, koně a mnoho dalších. Zhlédli pravidelné komentované krmení šelem a opic.

Během prázdnin proběhlo i plánované malování, které naše prostory rozzářily a zútulnily. Celé prázdniny navštěvovalo náš klub poměrně velké množství dětí, což nás těší. Užívali jsme si společně spoustu her, tancování, malování, tvoření z barviček na sklo atd.

A co nás čeká v září? Opět se budeme intenzivně věnovat podpoře školních dovedností, budeme pracovat na naplnění osobních cílů dětí a vytvářet aktivity k preventivním programům. Naše organizace se zapojí do velké akce Den aktivní Přelouče, která se uskuteční v sobotu 8.9.2018. Co na závěr? Těšíme se na Vás…J

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí služby