Dobrovolnické centrum Přelouč „Jedna hodiny týdně pro druhé“

Výstavu fotografií Úspěšná pomoc lidem v Indii ve spolupráci s Diecézní katolickou charitou v Hradci Králové (DKCH HK) pořádáme celý květen v Galerii a vinotéce u Kotýnků. Ve čtvrtek 24.5.2018 proběhne od 15.30 beseda s Mgr. Vojtěchem Homolkou, který pracuje jako na DKCH HK koordinátor projektu pomoci dětem v Indii „Adopce na dálku“. Posledně navštívil Indii loni v listopadu a podíval se na jednotlivá místa, kde pomáhají finance našich dárců. Tento projekt realizuje DKCH HK od roku 2000 a několik dárců je i z Přelouče. Určitou dobu podporovali v rámci tohoto projektu 3 děti v Indii i  žáci ZŠ Smetanova v Přelouči. Celkem bylo podpořeno asi 6 250 děti, jenom v loňském roce se jednalo o 1 940 chudých dětí a 239 dětí dokončilo základní školu. Ty buď pokračují ve studiu, nebo si našly práci. Na tento projekt navazují i další zajímavé aktivity a o těch se dovíte na besedě, včetně konkrétních příběhů dětí z Indie, které díky projektu čeká lepší budoucnost. Vstup je volný.

Ing. Mgr. Zdenka Kumstýřová, koordinátorka DC