Duben 2018 v Jakub klubu

V březnu jsme se věnovali tématu „Změny jsou součástí našeho života“, který se týkal vztahů, lásky a věrnosti. Připravené aktivity nám ujasnily rodinné vazby, zamýšlely jsme se nad tím, kdo patří do naší rodiny, jaké činnosti s rodinou děláme. Připravena byla i šípkovaná na toto téma. Velkou kapitolou v životě dětí je dospívání, které přináší mnoho změn. I o tom byla jedna z aktivit preventivního programu.

O jarních prázdninách jsme se tentokrát věnovali podpoře školních aktivit mnohem více, než kdy jindy o prázdninách, protože děti měly spoustu povinností, se kterými potřebovaly pomoci. Během jarních prázdnin naše organizace uspořádala pro děti celodenní výlet do Flyzone parku v Hradci Králové. Děti si užily zábavné atrakce v podobě různých trampolín, zdolávaly horolezeckou stěnu, překonávaly překážkovou dráhu, „koupaly“ se v bazénku s balonky, zahrály si kulečník a skákaly salta na velké trampolíně. Výlet se jim moc líbil, odcházely vyčerpané a spokojené. Již nyní se těší, kam vyrazíme příště. J

V březnu jsme se věnovali velikonočnímu tvoření, pracovali jsme na jarní výzdobě klubu. Společně jsme hovořili o velikonočních tradicích. Pokračuje náš projekt - DĚTI POMÁHAJÍ DĚTEM a na Velikonoční neděli děti připravují perníčky na prodej za dobrovolný příspěvek. Výtěžek poputuje na podporu vzdělávání velmi chudých dětí na Filipínách v rámci projektů Papežského misijního díla dětí.

V dubnu máme téma zaměřené na ochranu životní prostředí. Jelikož v klubu dbáme na třídění odpadu, chceme také, aby i naše příroda byla pěkná a čistá. Společně s přeloučskými skauty se tedy zapojíme do akce DEN ZEMĚ a v sobotu 28. 4. budeme společně uklízet Slavíkovi ostrovy.

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí služby