Iniciativa Jakub klubu – příjezd protidrogového vlaku REVOLUTION TRAIN do

Před rokem jsme měli možnost navštívit v Praze protidrogový vlak spolu s dalšími kolegy z Přelouče a to z OSPOD, školskou psycholožkou, Městské policie z Přelouče a Chvaletic. Všichni měli velký zájem o příjezd vlaku do Přelouče. Protidrogový vlak je projektem nadačního fondu Nové Česko. Tento vlak jezdí po ČR a trasu plánuje podle měst, kde si jeho návštěvu objednají a zaplatí. Ve vlaku jsou k dispozici lektoři s interaktivním programem, prohlídka trvá 90 minut, za den navštíví vlak průměrně 500 osob a to především žáci ZŠ. Návštěvníci mají možnost seznámit se s příběhy mladých lidí, kteří brali drogy a jak to ovlivnilo jejich život. Projekt má velký ohlas i v zahraničí a dokonce představený v Berlíně v Bundestagu. Snad se nám podaří přesvědčit vedení města a spolu s dalšími obcemi a sponzory náklady uhradit a vlak do Přelouče pozvat. Více na www.revolutiontrain.cz.