Květen 2018 v Jakub klubu

Duben byl v Jakub klubu v duchu ochrany životního prostředí. Samotný název preventivního programu, „Přilož ruku k dílu“, naznačuje, že jsme to právě my, kdo má velký podíl na tom, aby byla naše příroda krásná a čistá. Zaměřovali jsme se na správné třídění odpadu. Již víme, do jakého kontejneru vhodíme různé odpadky, co a jak se z jednotlivých odpadků zpracovává. I v klubu děti odpadky třídí a poctivě vynáší do barevných kontejnerů. V rámci tohoto preventivního programu jsme s dětmi uklidili naši zahradu, zbavili jsme ji nepořádku, který se zde nastřádal a který nám bezohlední lidé hází přes plot. Ve spolupráci se skauty jsme se dne 28.4.2018 zúčastnili akce Ukliďme Přelouč.

Na Velikonoční neděli, 2.4.2018, se uskutečnil prodej perníčků za dobrovolný příspěvek. Celkem byla vybrána částka 1230,- Kč, která byla zaslána v na podporu vzdělávání velmi chudých dětí na Filipínách v rámci projektů Papežského misijního díla dětí. Všem dárcům DĚKUJEME za jejich finanční podporu. Velké díky patří i našim dětem, které perníčky vyzdobily a zabalily. V projektu DĚTI POMÁHAJÍ DĚTEM budeme i nadále pokračovat.

V klubu se věnujeme běžným činnostem, pomáháme dětem se školní přípravou, děti se učí zlepšovat své dovednosti. V rámci programu vaření se učí pracovním návykům a správnému vedení domácnosti. Děti se naposledy naučily vajíčkovou pomazánku a těstovinový salát, který jim moc chutnal, a proto ho některé vyzkoušely i doma. Aktivně trávit čas v klubu nám pomáhají dobrovolníci a praktikantka, se kterou děti například zaplétaly barevné bužírky. Každého, kdo si najde i malý zlomek svého času, který dobrovolně věnuje dětem, si velmi vážíme.

Čas utíká závratnou rychlostí a než se nadějeme, máme tu velké letní prázdniny. Proto jsme se rozhodli věnovat květnový čas naší bezpečnosti a první pomoci. Prázdniny znamenají dva měsíce volna a budeme se učit, jak se správně zachovat při nečekaných událostech a jak být opatrný. Protože opatrnosti, té není nikdy dost! V květnu nezapomene na naše maminky, které slaví svátek.

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí služby