PODPORA RODINY, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, projekt Rozvoj SAS

Od 1.1. 2018 je naše služba zařazená do individuálního projektu Rozvoj SAS v Pardubickém kraji, který je spolufinancovaný z prostředků ESF – Operačního programu zaměstnanost, státního rozpočtu ČR a z rozpočtu Pardubického kraje. Poskytovatelem dotace je Pardubická kraj. Tento projekt se realizuje do konce roku 2019.

I když pro nás účast v tomto projektu znamená nárůst administrativy, např. vedení monitorovacích listů podpořených osob, sepisování pravidelných monitorovacích zpráv, máme z této možnosti velkou radost. Znamená pro nás jistotu financování služeb na dva roky. Takovou výhodu jsme v sedmileté historii služby ještě neměli. Standardní dobafinančního zajištění služeb je pouze jeden rok.Politici nám sice opakovaně slibovali financování až na tři roky, ale vždy zůstalo jen u „slibem nezarmoutíš“.

Těšíme se na všechny rodiny, se kterými budeme v projektu spolupracovat. Nabízíme jim pozitivní pracovní přístup, kterým vnášíme lásku do těžkých životních situací.

Rita Levinská, vedoucí služby