Tříkrálová sbírka začíná na Přeloučsku ve čtvrtek 4. ledna

Již po osmnácté vyjdou tříkráloví koledníci do ulic města Přelouče a okolních 50 obcí. Charita Přelouč pořádá tuto sbírku pravidelně ve spolupráci se základními školami, ZUŠ Přelouč, místním gymnáziem a mnoha dobrovolníky, kteří se na koledování aktivně podílejí. „Spolupráce dobrovolníků je pro nás neocenitelná, bez nich bychom nedokázali sbírku v tomto rozsahu realizovat. Dobrovolníci jsou aktivní především o víkendu a tam máme v sobotu a v neděli program koledování maximálně nabitý. Všem jsme moc vděční. Kde naše koledníky potkáte?

Ve čtvrtek to bude Přelouč, Chvaletice, Lohenice, Lhota pod Přeloučí, Škudly, Jedousov, Vyšehněvice, Žáravice, Kolesa, Komárov, Bílé Vchýnice. V pátek opět Přelouč, dále pak Zdechovice, Kozašice, Lipoltice, Seník, Sopřeč, Tupesy, Malé Výkleky, Trnávka, Tupesy, Selmice, Sovolusky, Újezd u Přelouče a Hlavečník. V sobotu na svátek Tří králů to bude Strašov, Brloh, Turkovice a Bubálka, Choltice, Jankovice, Krasnice, Mělice, Mokošín, Živanice a Nerad, Řečany nad Labem a Labětín, Štěpánov, Tetov, Veselí a Voleč. V neděli 7.1.2018 navštíví koledníci domácnosti ve Břehách, Kladrubech nad Labem, Litošicích, Přepychách, Rohovládové Bělé, Svinčanech, Valech a Semíně. Celkem máme připravených 104 skupinek koledníků a mám radost, že všechny plánované obce navštívíme“, sděluje ředitelka Zdenka Kumstýřová.