Opékání buřtůIMG_1713IMG_1617IMG_1859IMG_20160601_140259IMG_1929

Poslání

Posláním Jakub klubu je pomáhat dětem a mládeži ve věku 6 – 15 let překonávat jejich obtížné životní situace. Poskytnout jim podporu a informace pro jejich zvládnutí. Pozitivním přístupem je vést k zodpovědnosti a sebedůvěře.

Osobním přístupem a motivací pomáháme dětem nalézt smysl života.

Zásady

• Osobní přístup – jednáme s dětmi laskavě
  • Zodpovědnost za sebe a okolí – učíme děti zodpovědnému jednání
  • Naděje něčeho dosáhnout – hledáme u dítěte touhu a naději něčeho dosáhnout
  • Celostní přístup – pracujeme s biologickými, psychologickými, sociálními a spirituálními potřebami dítěte

Co můžeme nabídnout?

• sportovní, rukodělné, hudební, výtvarné a taneční aktivity
  • využívání společenských her
  • můžeš využívat internet k hledání informací i pro zábavu
  • pořádáme zážitkové aktivity na různá témata
  • předáváme ti informace na to, co tě zajímá
  • pokud nás požádáš, doprovodíme tě na úřad nebo jinou instituci
  • s našimi dobrovolníky ti pomůže s vypracováním domácího úkolu a procvičování jakéhokoli učiva
  • učení může být i zábavné díky výukovým tabletům
  • nemusíš nám sdělovat své jméno, stačí přezdívka
  • můžeš se účastnit různých akcí v klubu
  • pořádáme besedy a přednášky na různá témata

Kdo může přijít?

• děti ve věku 6 - 15 let, ohrožené společensky nežádoucími jevy

Kapacita : 15 dětí v jednom okamžiku

Cíle

• děti objevují a rozvíjejí svoje silné stránky a talent

• děti a mládež využívají naší nabídky volnočasových aktivit

• děti si zlepší svoje školní dovednosti

• s naší podporou a pomocí zvládá dítě svoji obtížnou životní situaci lépe

• děti pomocí preventivních programů umí rozpoznat rizika

Pravidla služby

Nízkoprahovost - zařízení poskytuje služby tak, aby byla umožněna maximální dostupnost, tedy ve snaze odstranit časové, prostorové a finanční bariéry, které by cílové skupině bránily vyhledat prostory zařízení či využít jeho služeb. Součástí tohoto principu je možnost využívat služeb anonymně, bez uvedení jména či jiných osobních údajů.

Anonymita - možnost využívat služeb anonymně, bez uvedení jména či jiných osobních údajů

Rovnost - v klubu jsme si všichni rovni, pro všechny platí stejná pravidla, pracovníci ke všem přistupují spravedlivě.

Bezplatnost

Osobní přístup – pracovníci berou ohled na individuální potřeby každého zájemce o službu/uživatele.

Máme taky nějaká pravidla, která je potřeba dodržovat, aby nám tu nevznikl chaos:

• Můžeš kdykoli přijít a odejít
                          • Nemusíš za nic platit
                          • Nemusíš nám říkat své jméno, pokud nechceš, ale třeba nějakou přezdívku
                          • Nemusíš se zapojovat do činností, pokud nechceš, můžeš tu s námi jenom tak pobýt nebo si dělat na co budeš mít právě chuť
                          • Neboj se říct nám svůj názor na nás, na klub, na ostatní děti. Záleží nám na tom, abychom se tu všichni cítili dobře, uděláme pro to maximum.
                          • Když tě bude cokoli trápit, neboj se přijít a říct nám to, uleví se ti a pokusíme se spolu trápení vyřešit
                          • Můžeš si také stěžovat, když se ti nebude cokoli líbit
                          • Prosím pokus se tolerovat a respektovat ostatní
                          • Každý jsme nějaký, ale všichni jsme lidé, máme tělo a v něm duši, všichni se někdy radujeme a někdy trápíme, nezáleží na tom, jestli jsme bílí, černí, věříme v Boha nebo ne, všichni se chceme mít dobře
                          • Nechovej se agresivně, neper se, nenadávej druhým, násilí není hezká věc
                          • Pokud budeš sprostý, budeš si muset zasportovat (kluci kliky, holky dřepy)
                          • Můžeš si od nás půjčit nějaké hry, knihy nebo cokoli jiného, ale včas vrátit a neponičit!
                          • Do klubu nesmíš chodit opilý ani pod vlivem jiných omamných látek, vůbec by si neměl!!!
                          • Pokud si nebyl ráno ve škole, protože ti nebylo dobře, neměl by si chodit ani do klubu (je to jakoby si byl za školou)
                          • Pokud něco rozbiješ, bude třeba, aby si to opravil nebo nahradil, tak se snaž k věcem chovat hezky
                          • Musíme tě také upozornit, že jsou jisté průšvihy, které musíme hlásit (drogy, alkohol, krádeže, násilí…)

Stížnosti