Září 2017 v Jakub klubu

Prázdniny utekly jako voda a zvonek zvoní jako o život. Je to tu! Nasaďme si tašky na záda, škola začíná, to bude paráda.

Prázdniny 2017  v Jakub klubu

Poslední měsíc letošního školního roku jsme věnovali vylepšování známek na vysvědčení. Hodně jsme tvořili, malovali obrázky, vybarvovali mandaly, hráli společenské hry. Při těchto činnostech jsme rozvíjeli dovednosti dětí. V klubu máme nové dobrovolníky, kteří nám pomáhají při práci s dětmi, věnují jim svůj čas. Pomáhají s vařením, školními dovednostmi a zábavnými aktivitami.

Proběhlo tvoření triček ubrouskovou technikou, které mělo velký úspěch. Se školním rokem jsme se rozloučili opékáním buřtů na zahradě.

Pergola pro děti na orelské zahradě

Díky finanční podpoře firmy Sev.en EC, a.s. Chvaletice v rámci loňské Burzy filantropie budeme mít pro děti z Jakub klubu na zahradě krásnou dřevěnou pergolu. Další potřebnou částku přidala společnost innogy Energie, pobočka Pardubice a to díky jejich pracovnici, která působí v Jakub klubu jako dobrovolnice.   Moc děkujeme a zveme 20. září na 1. ZAHRADNÍ SLAVNOST POD PERGOLOU za účasti donátorů a zástupce Pardubického kraje Ing. Pavla Šotoly, který Burzu filantropie každoročně organizuje.  (Více na  www.burzafilantropie.cz.)

stažený souborstažený soubor (1)

Červen 2017 v Jakub klubu

Květen, měsíc lásky… V měsíci květnu jsme se věnovali tvoření přáníček pro naše maminky. Touto činností rozvíjíme nejen pracovní dovednosti, ale podporujeme rodinné vazby mezi rodiči a dětmi. V květnu jsme opět po delší době vyrazili do přeloučské kuželny, abychom se zdokonalili v kuželkách a užili si zábavu.

Květen 2017 v Jakub klubu

Jakub klub měl narozeniny, my máme přání jediný…. Ano, Jakub klub v dubnu oslavil 15. narozeniny, je to až k neuvěření, ale už opravdu 15 let je tu pro děti, které se potýkají s nepříznivou životní situací. Po celou tuto dobu pomáháme dětem tyto situace překonávat, poskytujeme jim odbornou pomoc a podporu, podáváme potřebné informace a snažíme se jim zajišťovat podmínky pro přiměřené vzdělávání. Jelikož je naše služba potřebná, tak přejeme klubu, aby tu byl pro děti mnoho dalších  let, aby k nám chodily děti rády a naše činnost jim pomohla jejich situace vyřešit. Během oslav nechyběl dort, který si děti ozdobily, občerstvení v podobě jednohubek a také zábava. Zahráli jsme si hry, tvořili z hravých kukuřiček či modelovali z balonků. Na zdraví jsme si společně připili dětským šampaňským.

Jakub klub slaví 15 let

Březen byl tematicky zamřen na vztahy v rodině, mezi partnery. Hodně jsme si povídali, tvořili jsme strom života nebo jsme si hráli scénky. Cílem bylo ukázat na to, jak správně funguje rodina, utřídit si rodinné vazby, ve kterých se děti často nevyznají. Formou scének jsme si udělali obrázek o správně fungující a špatně fungující rodině.

Březen 2017 v Jakub klubu

Celý únor jsme se věnovali tématu Internet bez hranic. S dětmi jsme si vytvářeli svoje pravidla internetu, povídali jsme si o pozitivech a negativech internetu. V ovládání počítačů jsou celkem zdatní, proto jsme si také zasoutěžili v hledání na internetu.

Únor slaví svátek Valentýn. Tento svátek je v dnešní době hodně oblíbený, a proto i děti chtěly vyrábět valentýnské dárečky. Potěšit chtěly zejména maminky, kterým s naší dobrovolnicí Alčou vyráběly srdíčka. V klubu pracujeme na osobních cílech našich dětí, věnujeme se i nadále podpoře školních dovedností, pracujeme na silných stránkách dětí, podporujeme zlepšování jejich dovednosti a učíme se novým věcem.

Leden 2017 v Jakub klubu

Po vánočních prázdninách jsme se opět vrátili do klubu. Hned první lednový týden byl ve znamení Tříkrálové sbírky. Jelikož byl klub otevřený jako obvykle, tak dny nebyly zcela klidné, jak jsme zvyklí. Ale vše jsme krásně zvládli a na rok si zase můžeme oddychnout.

Hned poté se nám klub rozběhl v obvyklém režimu. Dětem se blíží pololetní prázdniny, takže teď je ten nejvyšší čas, kdy si uvědomují, že je poslední šance zlepšit si školní prospěch. Podpora školních aktivit je tedy pro ně v tuto dobu intenzivnější. Děti k tomu v klubu využívají výukových tabletů a pomoci dobrovolníků.

Listopad 2016 v Jakub klubu.

Poslední podzimní měsíc se nesl v duchu tématu „Škola ti dává víc, než si myslíš.“ Naším cílem bylo, aby si děti uvědomily, že škola nejsou jen povinnosti, které je nebaví. Chtěli jsme, aby samy přišly na to, co hezkého jim škola dává, hledaly pozitiva, které jim škola přinesla. Ať už to jsou různé výlety, nové poznatky z nich, sport, zábava, ale také nové kamarády. Děti si s námi vyzkoušely divadelní scénku, jejímž cílem bylo vžít se do role učitele a zjistit, že i ten nemá jednoduchou úlohu.

Říjen 2016 v Jakub klubu

Školní zvonek se rozezněl a děti opět usedly do školních lavic. Prázdniny plné zážitků utekly velmi rychle, začal nový školní rok a žákům opět nastaly školní povinnosti. V Jakub klubu jsme samozřejmě nezaháleli a věnovali se nácviku školních dovedností. Děti opět pracují s výukovými tablety, pomocí nichž se stává pro ně učení hrou. Jako každý rok mají děti přání mít hezké známky na vysvědčení a jsou plni elánu si přání splnit.