Listopad 2017 v Jakub klubu

Škola je tématem, které není mezi dětmi v klubu moc oblíbené. Školní dovednosti jim nejdou podle jejich představ, ve škole vidí jen povinnosti. Hovořili jsme o pozitivech školy, o tom, co jim škola kromě povinností nabízí. Zamýšleli jsme se nad budoucností, dětem jsme kladli zázračnou otázku.

Říjen 2017 v Jakub klubu

Škola už se rozběhla naplno a září už je za námi. V září jsme pro děti připravili několik aktivit k měsíčnímu preventivnímu programu „Jsem on-line“. V dnešní době má mnoho dětí profily na sociálních sítích a to i děti, které by je vzhledem k jejich věku ještě neměly vůbec mít. Domníváme se, že některé děti v tomto věku vůbec neumí počítač používat a o pravidlech používání ani netuší. Nemluvě o velkém trávení času u něj.

Naše nová pergola

„Pergola s jevištěm v zahradě“ pro děti  Jakub klub

Na jaře  roku 2016 jsme zahájili přípravu projektu „PERGOLA S JEVIŠTĚM V ZAHRADĚ“. S projektem jsme se přihlásili do Burzy filantropie, kterou každoročně organizuje Pardubický kraj spolu s Koalicí pro neziskový sektor. V rámci Burzy filantropie jsme získali právě od Vaší společnosti Sev.en EC a.s. částku 20 000 Kč! Během roku 2016 jsme již nebyli úspěšní v získávání dalších finančních prostředků. Až na jaře 2017 jsme dostali přes nadaci NROS od firmy Innogy Energie dalších 50 000 Kč. Žádost pro nás podala pracovnice firmy Innogy Energie a naše aktivní dobrovolnice Ing. Petra Tichánková. Díky všem zainteresovaným jsme dokázali projekt úspěšně realizovat! Moc děkujeme a vážíme si podpory, kterou jsme získali.

Září 2017 v Jakub klubu

Prázdniny utekly jako voda a zvonek zvoní jako o život. Je to tu! Nasaďme si tašky na záda, škola začíná, to bude paráda.

Prázdniny 2017  v Jakub klubu

Poslední měsíc letošního školního roku jsme věnovali vylepšování známek na vysvědčení. Hodně jsme tvořili, malovali obrázky, vybarvovali mandaly, hráli společenské hry. Při těchto činnostech jsme rozvíjeli dovednosti dětí. V klubu máme nové dobrovolníky, kteří nám pomáhají při práci s dětmi, věnují jim svůj čas. Pomáhají s vařením, školními dovednostmi a zábavnými aktivitami.

Proběhlo tvoření triček ubrouskovou technikou, které mělo velký úspěch. Se školním rokem jsme se rozloučili opékáním buřtů na zahradě.

Pergola pro děti na orelské zahradě

Díky finanční podpoře firmy Sev.en EC, a.s. Chvaletice v rámci loňské Burzy filantropie budeme mít pro děti z Jakub klubu na zahradě krásnou dřevěnou pergolu. Další potřebnou částku přidala společnost innogy Energie, pobočka Pardubice a to díky jejich pracovnici, která působí v Jakub klubu jako dobrovolnice.   Moc děkujeme a zveme 20. září na 1. ZAHRADNÍ SLAVNOST POD PERGOLOU za účasti donátorů a zástupce Pardubického kraje Ing. Pavla Šotoly, který Burzu filantropie každoročně organizuje.  (Více na  www.burzafilantropie.cz.)

stažený souborstažený soubor (1)

Červen 2017 v Jakub klubu

Květen, měsíc lásky… V měsíci květnu jsme se věnovali tvoření přáníček pro naše maminky. Touto činností rozvíjíme nejen pracovní dovednosti, ale podporujeme rodinné vazby mezi rodiči a dětmi. V květnu jsme opět po delší době vyrazili do přeloučské kuželny, abychom se zdokonalili v kuželkách a užili si zábavu.

Květen 2017 v Jakub klubu

Jakub klub měl narozeniny, my máme přání jediný…. Ano, Jakub klub v dubnu oslavil 15. narozeniny, je to až k neuvěření, ale už opravdu 15 let je tu pro děti, které se potýkají s nepříznivou životní situací. Po celou tuto dobu pomáháme dětem tyto situace překonávat, poskytujeme jim odbornou pomoc a podporu, podáváme potřebné informace a snažíme se jim zajišťovat podmínky pro přiměřené vzdělávání. Jelikož je naše služba potřebná, tak přejeme klubu, aby tu byl pro děti mnoho dalších  let, aby k nám chodily děti rády a naše činnost jim pomohla jejich situace vyřešit. Během oslav nechyběl dort, který si děti ozdobily, občerstvení v podobě jednohubek a také zábava. Zahráli jsme si hry, tvořili z hravých kukuřiček či modelovali z balonků. Na zdraví jsme si společně připili dětským šampaňským.

Jakub klub slaví 15 let

Březen byl tematicky zamřen na vztahy v rodině, mezi partnery. Hodně jsme si povídali, tvořili jsme strom života nebo jsme si hráli scénky. Cílem bylo ukázat na to, jak správně funguje rodina, utřídit si rodinné vazby, ve kterých se děti často nevyznají. Formou scének jsme si udělali obrázek o správně fungující a špatně fungující rodině.

Březen 2017 v Jakub klubu

Celý únor jsme se věnovali tématu Internet bez hranic. S dětmi jsme si vytvářeli svoje pravidla internetu, povídali jsme si o pozitivech a negativech internetu. V ovládání počítačů jsou celkem zdatní, proto jsme si také zasoutěžili v hledání na internetu.

Únor slaví svátek Valentýn. Tento svátek je v dnešní době hodně oblíbený, a proto i děti chtěly vyrábět valentýnské dárečky. Potěšit chtěly zejména maminky, kterým s naší dobrovolnicí Alčou vyráběly srdíčka. V klubu pracujeme na osobních cílech našich dětí, věnujeme se i nadále podpoře školních dovedností, pracujeme na silných stránkách dětí, podporujeme zlepšování jejich dovednosti a učíme se novým věcem.