Červen 2017 v Jakub klubu

Květen, měsíc lásky… V měsíci květnu jsme se věnovali tvoření přáníček pro naše maminky. Touto činností rozvíjíme nejen pracovní dovednosti, ale podporujeme rodinné vazby mezi rodiči a dětmi. V květnu jsme opět po delší době vyrazili do přeloučské kuželny, abychom se zdokonalili v kuželkách a užili si zábavu.

Květen byl věnován skautingu. Hodnoty hrát fér jsme uplatňovali při hraní společenských her. S dobrovolníky si děti zahrály skautské hry, které byly zaměřené na spolupráci. V červnu budeme v tomto tématu pokračovat, čeká nás povídání se skauty a užijeme si další zábavné aktivity. S blížícími se prázdninami si zopakujeme, jak se správně o prázdninách chovat.

V klubu se věnujeme spoustě volnočasových aktivit jako je malování, tvoření náušnic a náramků, využíváme tělocvičnu na míčové hry. Konečně nám i počasí přeje, takže trampolína na zahradě je již plně využívána. Pomalu se nám pět blíží letní prázdniny, takže je na čase zlepšovat svůj školní prospěch. Dětem proto poskytujeme velkou podporu při školních dovednostech.

Dne 23.5.2017 klub navštívila paní Markéta Kutilová, která dětem ukázala fotografie válkou zpustošené Sýrie. Děti si tak mohly udělat představu o tom, jak to vypadá v zemi, kam byly věnovány vybrané finance z perníčků, které samy zdobily.

A v červnu už se pomalu budeme chystat na tu, pro děti jednu z nejpříjemnějších částí roku, letní prázdniny!!! Ale to už příště… J

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí služby