Červen 2018 v Jakub klubu

Květen, jako tradičně, patřil našim maminkám, které mají svátek. Opět jsme pro ně tvořili přáníčka a dárečky, abychom je potěšili a sdělili jim, jak je máme rádi a jak si jich vážíme.

Květnový preventivní program jsme zaměřili na bezpečnost o prázdninách,které se nám kvapem blíží. Název tématu byl „Bezpečnosti není nikdy dost. S dětmi jsme zhlédli několik krátkých videí týkajících se okamžiků, které některým lidem změnily život. Jednalo se například o ochrnutí po pádu z kola, skoku do vody, autonehodě… Společně jsme hovořili i o tom, jak by se děti měly o prázdninách chovat, aby se jim něco podobného nestalo. V průběhu prázdnin jsou totiž rizika takovýchto úrazů velice vysoká.

Protože děti jsou během prázdnin vystavovány nebezpečí v důsledku trávení volného času bez rodičů, kteří nemohou být s dětmi a některé děti nemají možnost být u babiček a dědečků, budeme se věnovat tomuto tématu také v červnu. Vytvoříme si pravidla, jak se chovat o prázdninách. Také se zaměříme na to, jak by děti měly reagovat v neočekávaných situacích, kdyby se ocitly na pozici záchranáře.

Naší obvyklou činností je pomoc s domácími úkoly a jinými školními dovednostmi. V červnu je požadavek na tuto podporu ze strany dětí mnohem vyšší, protože chtějí dohnat to, co jim během roku uteklo a chtějí si vylepšit svůj školní prospěch.A nadále se budeme věnovat našim běžným činnostem jako sportování, hraní společenských her a vaření. A hurááá, prázdniny jsou za dveřmi!  O prázdninách máme otevřeno!

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí služby