Služby pro pěstouny květen 2017

Jednou z našich služeb je i Podpora pro pěstouny. V květnu proběhla právě v této službě inspekce. Potěšilo nás, že inspektorky hodnotily nastavení našich služeb pro pěstouny velmi pozitivně.

A víte, co všechno pro pěstouny zajišťujeme? Kromě sociálního poradenství je to vzdělávání podle jejich potřeb, výlety pro děti v pěstounské péči, aby si pěstouni mohli odpočinout. V případě potřeby pěstounské rodiny, zkontaktujeme s odborníkem na potřebnou oblast.  A další činnosti dle zákona 359/1999 Sb. Pokud vás pěstounství zajímá, rádi vám poskytneme další informace. Více informaci je na i na našem webu www.prelouc.charita.cz

Ing. Mgr. Zdenka Kumstýřová, vedoucí služby

Co na září připravujeme, podpora pro pěstouny

V sobotu 10. 9. 2016 od 14 hod.sejiž podruhé na Masarykově náměstí v Přelouči uskuteční akce pro rodiny s dětmi pod názvem „Škola k životu nestačí“, kde bude mít svoje stanoviště i služba PODPORA PRO PĚSTOUNY. Pokud budete mít zájem, budete se moci dozvědět více informací o pěstounské péči.

Podpora pro pěstouny, zážitkový pobyt

Prázdniny se nezadržitelně blíží, a to pro děti z pěstounských rodin, které s námi mají podepsanou dohodu o výkonu pěstounské péče, znamená zabalit si věci, protože hned druhý den po vysvědčení společně odjíždíme na zážitkový pobyt do kempu v Červeném Kostelci. Během pobytu se chystáme na výlety po okolí, koupání v rybníku a na zajímavé soutěže.

Na konci července ještě pořádáme výlet do pražské ZOO, protože to je přání většiny dětí vyrůstajících v příbuzenské pěstounské péči u svých prarodičů, které neměly možnost jakoukoliv zoologickou zahradu navštívit, protože jejich prarodiče jsou v pokročilém věku a už se necítí na cestování.

PODPORA PRO PĚSTOUNY

Rok 2015 se blíží ke svému konci, a proto bych ráda napsala, co se nám za tento rok ve službě podařilo. V průběhu roku jsme uzavřeli nové dohody o výkonu pěstounské péče, a tak jsme navázali spolupráci s dalšími pěstounskými rodinami. Na jaře jsme pro děti z pěstounských rodin uspořádali akci nazvanou „Velikonoční tvoření“. V létě jsme jeli na čtyřdenní zážitkový pobyt do Jinolic a na výlet do Prahy. Na podzim měly děti možnost zúčastnit se jednodenního výletu na Babiččin dvoreček v Licibořicích a na rozhlednu Báru. Výše uvedené akce probíhaly ve spolupráci s našimi dalšími službami Podpora rodiny a Jakub klub.

Co připravujeme:

V sobotu 5. 9. 2015 se na Masarykově náměstí v Přelouči uskuteční akce „Škola k životu nestačí“ pro rodiny s dětmi, kde bude mít svoje stanoviště i služba PODPORA PRO PĚSTOUNY. Pokud budete mít zájem, budete se moci dozvědět více informací o pěstounské péči.

Co jsme zažili o prázdninách:

Na začátku prázdnin uspořádala naše organizace pro děti čtyřdenní zážitkový pobyt v Jinolicích. Na tomto pobytu se sešly děti ze služeb PODPORA PRO PĚSTOUNY, PODPORA RODINY – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a Jakub klubu.