Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodina s dětmi.

V tomto článku pokračuji v přiblížení činností naší služby. Tentokrát se zaměříme na to, co se skrývá pod hesly:

• sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Podpora rodiny, Květa Kudová

Vážení čtenáři,

jmenuji se Květa Kudová a nastoupila jsem jako nová sociální pracovnice do služby Podpora rodiny. Ráda bych přiblížila službu Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (dále SASRD).

Podporujeme rodiny s nezaopatřenými dětmi v jejich obtížné životní situaci. Každý se může v takové situaci ocitnout. Ne každý má však sílu a možnosti se sám z této situace dostat. Někomu chybí širší rodina, která by mu pomohla. Někomu chybí praktické znalosti, jak situaci řešit. Někomu chybí naděje, odvaha či síla se do řešení pustit. S tím vším, může naše služba rodinám pomoci.

Služba PODPORA RODINY - Sbíráme hračky.

Naše služby pro rodiny poskytujeme už více než pět let. Minulý měsíc ale pracovnici služby překvapila skutečnost, se kterou jsme se ještě nesetkaly. Krátce spolupracujeme s rodinou, která má tři děti v předškolním věku. Domácnost rodiny je vždy pěkně uklizená, nikde nic rozházené, ani hračky.  Po několika návštěvách se pracovnice na hračky zeptala. „Jaké mají děti hračky?“ Odpověď rodičů ji zaskočila. Děti nemají žádné hračky. Z rozhovoru vyplynulo, že rodiče nepovažují dětskou hru za důležitou, nechápou její zásadní význam pro dětský rozvoj.

Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi – slavíme Velikonoce.

Není náhodou, že církev slaví Velikonoce na jaře. O Velikonocích slavíme tajemství, které nám příroda každoročně předvádí před očima, jako tajemství našeho života. Jaro nám ukazuje, že se spící příroda znovu probouzí. Dny se prodlužují a je stále více světla. My křesťané věříme, že Velikonoční Slunce Kristus zahnal temnotu. Ježíš Kristus vstává z mrtvých. Život je silnější než smrt.

Podpora rodiny 2017

PODPORA RODINY

sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

BEZPLATNÁ PORADNA KAŽDÉ PONDĚLÍ OD 13 DO 16 HODIN

na adrese Přelouč, Českobratrská 84, nedaleko od Billy.

Přijďte si k nám pro pomoc a podporu

v oblastech výchovy dětí, šikany, problémy ve vztazích, zadlužení, nezaměstnanost, potíže na úřadech, výplata sociálních dávek a další . . . . .

TĚŠÍME SE NA VÁS

Informace na tel. 731 598 913-4, 733 610 510

Boty, botky, botičky . . . .

I v letošním roce budeme provozovat šatník pro lidi v nepříznivé sociální situaci. Nájem a energie za prostory šatníku uhradíme z výtěžku Tříkrálové sbírky. Díky dárcům jsme slušně zásobeni oblečením, ale trvale chybí boty všech velikostí i druhů. Pokud máte doma boty, které jsou ještě pěkné a nenosíte je, prosíme, darujte je do šatníku. Všichni víme, jak rychle roste dětská noha, děti během roku vystřídají několikery boty, vítáme i dámské a pánské obutí.

Poděkování gymnazistům

Studenti přeloučského gymnázia již po druhé uspořádali charitní bazárek. Loni nás zkontaktovali s dotazem, co užitečné mohou koupit pro některou naši rodinu v nouzi. V týmu jsme se loni jednoznačně shodli na pomoc mamince s holčičkou, která se hodně snaží, ale má v životě velkou smůlu. Studenti tedy koupili mikrovlnku, která pořád denně slouží a maminka si jejich pomoci velmi váží.

Daruj dárek naposledy

Letos popáté chceme potěšit děti z našich uživatelských rodin dárkem k vánocům. Během čtyř let, kdy jsme tuto akci pořádali, vnímáme upadající zájem ze strany dárců. V loňském roce jsme sice všechny dárky zajistili, ale neobjevil se žádný nový dárce z řad veřejnosti. Na výzvu v Roštu nereagoval nikdo. Akci podpořil stálý okruh našich příznivců, rodinní příslušníci zaměstnanců charity a kolegové ředitelky charity z Byznys snídaní. Některé dárky jsme koupili z prostředků Tříkrálové sbírky.

HLEDÁNÍ BYDLENÍ – VELKÝ PROBLÉM

Naše uživatelské rodiny řeší problémy s různými tématy. Jedním nejvíce frekventovaným a stále se

opakujícím problémem je hledání bydlení. Bydlet je prostě základ, mít kam hlavu složit, cítit se někde

bezpečně, mít soukromí. Už při vyslovení požadavku na pomoc s hledáním bydlení víme předem, že

to bude těžké. V Přelouči není žádná možnost, kde hledat cenově dostupné bydlení. Je zde pouze

nabídka pronájmů bytů od fyzických osob. Cena pronájmů je pro matku samoživitelku jen velmi těžko

dostupná a téměř nepřekonatelnou překážkou je počáteční investice – kauce, nájem předem.

VELIKONOČNÍ VÝLET DO HLINSKA

Letos poprvéjsme se vypravili na Zelený čtvrtek na výlet.V minulých letech jsme pořádali pro uživatelské rodiny velikonoční tvoření, kde jsme společně vařili, pekli, zdobili vajíčka, vyráběli dekorace apod. Abychom měli změnu, rozhodli jsme se tentokrát pro výlet.