Svatojakubský charitní výlet

mi     V červenci jsme si vyjeli na SVATOJAKUBSKÝ CHARITNÍ VÝLET do zábavního parku Mirakulum. Celkem naše pozvání přijalo 11 rodin, 14 dospělých, 24 dětí a jedna dobrovolnice s vnučkou. Rodiny doprovodily dvě pracovnice.

A tady jsou některé zápisy v Knize výletů, kterou vedeme ve službě Podpora rodiny.

Moc se nám to líbilo, Mirečkovi nejvíc vodní svět a vláček.

Super výlet, děti byly nadšené.

Moc se nám líbilo na velkém hřišti.

Tento výlet do Mirakulum se mi moc líbil protože tam bylo hodně atrakcí a mohli jsme si užít skoro celý den.

Byl to krásně prožitý den, děkujeme za výlet.

Byl to nádherný den.

Dva hezké obrázky nám nakreslili Kuba s Deniskou. Děkujeme! A na příštím výletě na shledanou.

Rita Levinská, vedoucí služby Podpora rodiny

mi1mi2

Sbírka potravin Tesco Přelouč

Tesco Přelouč nás oslovilo s nabídkou podpory naší organizace. Naše organizace mimo jiné poskytuje potravinovou a materiální pomoc  lidem, kteří se ocitli v obtížné životní situaci (např. ztráta zaměstnání, ztráta bydlení). Během měsíce září 2018 lze u Informačního pultu v Tescu Přelouč zanechat darované zboží. Darovat lze trvanlivé potraviny – konzervy, polévky, rýže, těstoviny; drogérii – mycí, čistící a prací prostředky, hygienické potřeby; potřeby pro děti – plenky, dětská výživa.

Darované zboží nám umožní podpořit lidi v obtížných životních situacích. Než pomoc poskytneme, zjišťujeme si situaci žadatelů. Mimo jiné spolupracujeme se sociálním odborem města Přelouč.

S přáním příjemných dní

Květa Kudová, sociální pracovnice

Blíží se prázdniny, počasí horké a všichni jsou již letně naladěni.

Těší se na pobyty u vody, dovolené a odpočinek od školy. My se také těšíme na zasloužené dovolené.

Někteří by mohli mít obavy, že na dva měsíce zavřeme a nebudeme vydávat potraviny, nebude fungovat šatník a nebude možné se přijít poradit. Po celé léto zajistíme běžné fungování všech našich služeb – tj. každé pondělí odpoledne ambulance, vydávání potravinové pomoci a naše dobrovolnice Lída otevře charitní šatník většinu pondělků i během prázdnin. Aktuálně vás budeme informovat na našem webu a na letácích. Přejeme vám všem pěkné léto.

Bc. Renata Šimíčková, sociální pracovnice

PODPORA RODINY, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, projekt Rozvoj SAS

Od 1.1. 2018 je naše služba zařazená do individuálního projektu Rozvoj SAS v Pardubickém kraji, který je spolufinancovaný z prostředků ESF – Operačního programu zaměstnanost, státního rozpočtu ČR a z rozpočtu Pardubického kraje. Poskytovatelem dotace je Pardubická kraj. Tento projekt se realizuje do konce roku 2019.

Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodina s dětmi.

V tomto článku pokračuji v přiblížení činností naší služby. Tentokrát se zaměříme na to, co se skrývá pod hesly:

• sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Podpora rodiny, Květa Kudová

Vážení čtenáři,

jmenuji se Květa Kudová a nastoupila jsem jako nová sociální pracovnice do služby Podpora rodiny. Ráda bych přiblížila službu Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (dále SASRD).

Podporujeme rodiny s nezaopatřenými dětmi v jejich obtížné životní situaci. Každý se může v takové situaci ocitnout. Ne každý má však sílu a možnosti se sám z této situace dostat. Někomu chybí širší rodina, která by mu pomohla. Někomu chybí praktické znalosti, jak situaci řešit. Někomu chybí naděje, odvaha či síla se do řešení pustit. S tím vším, může naše služba rodinám pomoci.

Služba PODPORA RODINY - Sbíráme hračky.

Naše služby pro rodiny poskytujeme už více než pět let. Minulý měsíc ale pracovnici služby překvapila skutečnost, se kterou jsme se ještě nesetkaly. Krátce spolupracujeme s rodinou, která má tři děti v předškolním věku. Domácnost rodiny je vždy pěkně uklizená, nikde nic rozházené, ani hračky.  Po několika návštěvách se pracovnice na hračky zeptala. „Jaké mají děti hračky?“ Odpověď rodičů ji zaskočila. Děti nemají žádné hračky. Z rozhovoru vyplynulo, že rodiče nepovažují dětskou hru za důležitou, nechápou její zásadní význam pro dětský rozvoj.

Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi – slavíme Velikonoce.

Není náhodou, že církev slaví Velikonoce na jaře. O Velikonocích slavíme tajemství, které nám příroda každoročně předvádí před očima, jako tajemství našeho života. Jaro nám ukazuje, že se spící příroda znovu probouzí. Dny se prodlužují a je stále více světla. My křesťané věříme, že Velikonoční Slunce Kristus zahnal temnotu. Ježíš Kristus vstává z mrtvých. Život je silnější než smrt.

Podpora rodiny 2017

PODPORA RODINY

sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

BEZPLATNÁ PORADNA KAŽDÉ PONDĚLÍ OD 13 DO 16 HODIN

na adrese Přelouč, Českobratrská 84, nedaleko od Billy.

Přijďte si k nám pro pomoc a podporu

v oblastech výchovy dětí, šikany, problémy ve vztazích, zadlužení, nezaměstnanost, potíže na úřadech, výplata sociálních dávek a další . . . . .

TĚŠÍME SE NA VÁS

Informace na tel. 731 598 913-4, 733 610 510

Boty, botky, botičky . . . .

I v letošním roce budeme provozovat šatník pro lidi v nepříznivé sociální situaci. Nájem a energie za prostory šatníku uhradíme z výtěžku Tříkrálové sbírky. Díky dárcům jsme slušně zásobeni oblečením, ale trvale chybí boty všech velikostí i druhů. Pokud máte doma boty, které jsou ještě pěkné a nenosíte je, prosíme, darujte je do šatníku. Všichni víme, jak rychle roste dětská noha, děti během roku vystřídají několikery boty, vítáme i dámské a pánské obutí.