Podpora rodiny, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi – slavíme Velikonoce.

Není náhodou, že církev slaví Velikonoce na jaře. O Velikonocích slavíme tajemství, které nám příroda každoročně předvádí před očima, jako tajemství našeho života. Jaro nám ukazuje, že se spící příroda znovu probouzí. Dny se prodlužují a je stále více světla. My křesťané věříme, že Velikonoční Slunce Kristus zahnal temnotu. Ježíš Kristus vstává z mrtvých. Život je silnější než smrt.

S našimi uživatelskými rodinami si Velikonoce připomene na Zelený čtvrtek společným setkáním a tvořením. Těšíme se, že si něco dobrého uvaříme, nabarvíme vajíčka, vyrobíme kraslice i dekorace. Sedneme si ke společnému obědu, povíme si něco k Velikonočním tradicím. Zázemí nám laskavě propůjčí ředitelka ZŠ na Masarykově náměstí. Školní kuchyň je pro naše setkání ideální. Škoda, že stále nemáme vlastní prostory, kde bychom takové akce mohli pořádat častěji.

Ať už na jaře slavíte zmrtvýchvstání Ježíše Krista, nebo probuzení spící přírody, přejeme všem, ať probuzené světlo zažene temnotu v našich srdcích.

Za všechny pracovnice charity, Rita Levinská.