První pracovnice Krajského úřadu jako dobrovolnice

Během dubna přijela první pracovnice Krajského úřadu v Pardubicích jako dobrovolnice do Domova u fontány v rámci tzv. „firemního dobrovolnictví“. Jedná se o možnost zaměstnanců strávit jeden den během roku jako dobrovolník v některém Dobrovolnickém centrum a to od 1. 1. 2019. Měli jsme tu čest, že první pracovnice si vybrala právě naše DC a práci v DUF. Po 8 hodinách dobrovolnické práci u obyvatel domova odcházela velmi spokojená, kladně hodnotila nejen péči ale i moderní a příjemné prostředí v zařízení. Věříme, že její zkušenost bude motivací pro další zájemce.

Pro naše nové dobrovolníky připravujeme Kurz komunikace a základů psychologie, který proběhne v sobotu 11. 5. 2019 v Jakub klubu. Zveme další zájemce o dobrovolnickou činnost. Kurz je zdarma, díky finanční podpoře Pardubického kraje a Ministerstva vnitra. V případě zájmu se ozvěte na tel. č. 731 402 371.

Zdenka Kumstýřová, koordinátorka