Jakub klub a Jakub klub 18 říjen 2020
26. října 2020 Charita Přelouč

Jakub klub a Jakub klub 18 říjen 2020

V Jakub klubu i v Jakub klubu 18 jsme si na říjen připravili témata měsíce „Až jednou vyrostu“ a „Můj život“. U mladších dětí jsme se měli zaměřit na to, čím by chtěli být, co obnáší různé profese a co je třeba, abychom dosáhli cíle. U mladistvých bylo cílem zaměřit se na jejich budoucnost.

Bohužel situace ohledně onemocnění covid-19 nám naše plány zcela zbortila. Vládou vyhlášený nouzový stav a rychle se šířící nákaza mezi lidmi zapříčinily, že byla přerušena školní docházka. Všechny děti základních a středních škol přešly na distanční výuku, což se projevilo i v docházce. Naše kluby zatím běží. Máme omezenou kapacitu, dodržujeme v klubu ochranná opatření, aby bylo prostředí bezpečné jak pro děti a mladistvé, tak i pro pracovnice. Zaměřujeme se na nejnutnější potřeby dětí a mladistvých. Dětem nabízíme pomoc se školní výukou v klubu. Díky pracovním profilům na sociální síti poskytujeme dle potřeby dětem a mladistvým podporu on-line. Najdete nás pod jmény Mirka NzdmJakubklub a ŠárkaNzdmJakubklub.

Situace se nedá předvídat dopředu, změny se dějí téměř každý den. Naše témata využijeme, jakmile se situace alespoň stabilizuje a děti a mladiství budou do klubu chodit ve větším počtu. V této době přejeme všem mnoho pozitivní energie. Věřme, že bude lépe!

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj