Podpora pro pěstouny v koronavirové době
2. března 2021 Charita Přelouč

Podpora pro pěstouny v koronavirové době

Milí čtenáři, rádi bychom Vás informovali, že se nám v lednu podařilo navázat spolupráci s Věznicí Pardubice. Z terapeutické dílny, která je součástí věznice, nám byly darovány ušité hračky. Ty můžeme předávat dětem v pěstounských rodinách a dětem v rodinách, které jsou v obtížné životní situaci a využívají naše sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Hračky vyrábějí odsouzení vězni, kteří většinou nemohou být zařazeni do zaměstnání např. z důvodu zdravotního omezení. Někteří odsouzení to berou jako splátku společnosti za svůj trestný čin. Rádi bychom touto cestou vězňům poděkovali za krásné hračky.

Samotná služba PODPORA PRO PĚSTOUNY poskytuje i nadále pěstounským rodinám svoje služby i v této nelehké koronavirové době. Sociální pracovnice jsou s rodinami převážně v telefonickém kontaktu ale v případě potřeby i v osobním, kdy pracovnice používají ochranné pomůcky, aby ochránily nejen rodiny i sebe. Každoročně v této době pracovnice služby chystají harmonogram akcí pro děti v pěstounských rodinách na celý rok (výlety, tábor…). Letos je to velmi obtížné, protože nikdo dopředu nevíme, jaká bude situace. Pracovnice si jsou vědomy, že děti na jejich výlety jezdí rády, takže určitě i v letošním roce pro ně nějaké výlety nachystají, i když data nebudou známa hned teď na jaře.

Přejeme Vám krásné jaro, které je snad za dveřmi

foto PPP hračky z věznice

Mgr. Pavlína Křepská