Říjen 2019 v Jakub klubu
6. října 2019 Charita Přelouč

Říjen 2019 v Jakub klubu

Září - škola, úkoly, povinnosti. Ve stejném duchu se nesl i náš preventivní program na měsíc září, který jsme nazvali „Na startovní čáře“. V rámci preventivního programu jsme si pro děti připravili spoustu aktivit. Například tvoření, hry, různé úkoly nebo sportovní vyžití v naší tělocvičně. S dětmi se tvořily nové individuální plány, které se týkají toho, co se děti chtějí v nejbližší době naučit. Děti si na základě pár otázek zvolí, na co se chtějí v daném období zaměřit a co by se rády naučily. Někdo ještě neumí hodiny, tak si jako svůj cíl zvolil naučit se hodiny. Další variantou je zlepšení se v nějakém předmětu (matematika, psaní, čtení). Začátkem školního roku k nám také chodí děti s domácími úkoly, se kterými chtějí pomoct. Tímto způsobem je učíme připravovat se pravidelně na každý školní den.

V září jsme se zúčastnili akce Aktivní Přelouč. My jsme pro návštěvníky měli připravený stánek, kde si děti mohly navléknout náramky a vyrobit klíčenky, které si pak i odnesly. Ať už pro sebe nebo jako dárek pro maminky, či babičky.

Na měsíc říjen chystáme pro děti program s názvem „Moje budoucnost“. Také se zapojíme do pravidelné akce Misijní neděle letos 20.10.2019 v rámci našeho celoročního projektu Děti pomáhají dětem. Připravíme s dětmi koláčky, které budeme za dobrovolný příspěvek nabízet u kostela sv. Jakuba na Misijní neděli. Výtěžek tentokrát neodešleme na účet Papežského misijního díla dětí, ale předáme osobně řediteli PMDD. Dne 24. 10. nás totiž navštíví a budeme si povídat, kde a jak dětem po celém světě pomáhají.