Tříkrálová sbírka 2023 a
7. prosince 2022 Charita Přelouč

Tříkrálová sbírka 2023 a

Tříkrálová sbírka 2023 je v plné přípravě. Probíhají jednání se starosty na obcích, kontaktujme dobrovolníky, kteří nám každoročně pomáhají. Hledáme koledníky a doprovody, bez nichž bychom nemohli sbírku uskutečnit. Proto jsme, jako každý rok, oslovili základní školy v Přelouči s žádostí o 150 koledníků. A také doprovody z řad gymnazistů, kterých bude třeba minimálně 25. Vzhledem k neustálému navyšování koledujících skupinek jsme nechali došít dalších 15 nových plášťů a další ještě přibydou. V sobotu, kdy koleduje nejvíce obcí, tak bude moci vyrazit na 50 skupinek koledníků. A kdy můžete Kašpara, Melichara a Baltazara u svých dveří očekávat? Sbírka bude probíhat od čtvrtka 5. ledna do neděle 8. ledna a to nejen v Přelouči, ale i v 45 okolních obcích.

Zahájení proběhne v Přelouči v kostele sv. Jakuba ve čtvrtek 5.1.2023 v 9. hod. požehnáním. Poté koledníci vyjdou do ulic. Vyvrcholením pak bude tradiční  Tříkrálový koncert ZUŠ Přelouč v neděli 15. 1. 2023 od 15.00. Pro koledníky máme připravenou odměnu - hodinu bruslení!

Výtěžek v roce 2022 byl rekordní, činil  411 769,- Kč. Charita Přelouč z výtěžku každoročně spolufinancuje své služby pro rodiny s dětmi v tíživé životní situaci, práci s dětmi a mládeži v Jakub klubu, podporuje děti v pěstounských rodinách, dobrovolnictví, provoz charitního šatníku a přímou pomoc lidem v nouzi. Polovinu výtěžku jsme si ponechali jako rezervu na další rok. Plánujeme velkou rekonstrukci prostor Jakub klubu, která se nám zatím stále posouvá.

Možnost přispět budete i do statických pokladniček, které budou k dispozici na vybraných místech v Přelouči: Amipa, Dobré víno Cestrovi, Vinotéka u Pavluši, Drogerie Horáková, Fortel, knihovna a kostel sv. Jakuba. Aktuální seznam zveřejníme na našich webových stránkách a plakátech. Přispět bude také možné on-line koledou formou virtuální pokladničky. Ta je již celostátně spuštěna na ww.trikralovasbirka.cz. Zadáním PSČ určíte, do které Charity bude Váš dar přesměrován. Nově budete moci přispět přes QR kód, který bude na každé pokladničce.

                Děkujeme všem, kdo se zapojí do příprav, děkujeme vedení základních škol, Gymnázia a souš Přelouč, vedení ZUŠ Přelouč a všem ochotným koledníkům. Věříme, že všem, koho koledníci v lednu navštíví, přinesou radost a požehnání.

+K+M+B 2023