Duben 2021 v Jakub klubu a v Jakub klubu 18
11. dubna 2021 Charita Přelouč

Duben 2021 v Jakub klubu a v Jakub klubu 18

Březnové počasí si s námi velmi hrálo. Naladilo nás na krásné jarní dny a záhy jsme se probudili do bílého rána. Typické aprílové počasí. Ale sluníčko nás jistě v dubnu obdaruje velkou dávkou slunečních paprsků a dodá nám tolik potřebnou energii, která se odrazí na náladě nás všech.

A jaký byl březen v klubu? Jarní výzdoba, malování obrázků, tvoření dárečků… trošku jsme tomu jaru pomáhali. Opět jsme se věnovali doučování našich dětí, což je v této době pro ně velmi důležité. Situace je stále složitá a budeme doufat, že se během dubna někteří vrátí do školních lavic. Zároveň se snažíme dětem čas strávený v klubu zpříjemnit nějakou zajímavou činností. Vzhledem k situaci připravujeme aktivity individuálně a podle situace v klubu. S dětmi jsme se zapojili do malování jarních obrázků pro pracovníky a klienty Domova u fontány. Věříme, že jim naše obrázky vykouzlí v této době úsměv na tváři. Nás to tedy bavilo a děkujeme všem, kdo se zapojili.

 

V klubu u starších jsme se zaměřili na praktické dovednosti, se kterými se setkají při jednání na úřadech a poště. Hovořili jsme o důležitých dokumentech a jak je třeba je uchovávat pro případné doložení v různých záležitostech.

 

Jelikož v dubnu nás čekají netradiční velikonoční svátky, je třeba si připomínat jejich tradice, zejména nyní, když koledování nebude vzhledem k opatřením probíhat, jak jsme zvyklí z minulých let. V dubnu se také zapojíme do akce Den Země a zkrášlíme si přírodu na naší zahradě. Chceme jí mít hezkou, protože nás čeká překvapen. A jaké? To přece nemůžeme prozradit! 

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj