Leden 2020 v Jakub klubu
30. prosince 2019 Charita Přelouč

Leden 2020 v Jakub klubu

Prosinec byl v klubu ve znamení kouzelných Vánoc. S dětmi jsme tvořili svícínky a také jsme vyráběli svíčky, které pak věnovali těm, které mají rádi. Nechybělo ani oblíbené pečení vánočního cukroví. Na začátku měsíce proběhla tradiční Mikulášská besídka, na kterou opět zavítaly i děti z družiny ZŠ Masarykovo náměstí. Celá besídka se moc vydařila. Některé děti měly záznam v knize hříchů, proto se slibem zavázaly, že už budou poslušné. Všechny děti Mikulášovi a jeho družině zazpívaly písničku, nebo přednesly nějakou básničku. Za to je krásný andílek odměnil laskominou a zdravým ovocem.

V klubu se nejvíce děti těšily na vánoční besídku. „Copak asi ježíšek nadělí? Nezapomene na nás?“ Besídka se konala společně s mládeží z Jakub klubu 18. Pod živým stromečkem pak našly spoustu dárků – lega, korálky, zažehlovací korálky, fotbalový míč nebo basketbalový míč. Starší pak nafukovací boxovací pytel, kytaru a fotbálek. Všechny dárky budou moci využívat děti z obou klubů, jistě si je navzájem půjčí. Drobným dárkem, který si mohly děti odnést domů, byli hrnečky s logem Jakub klubu. Do nich si mohou dělat teplý čas, kakao nebo starší kávu. 

 

V následujícím roce nás čekají, zajímává témata, o kterých budeme hovořit. Začínáme tématem „Nevěř všemu, co nevidíš!“ Co si pod tímto názvem představit. Přijď do klubu a uvidíš… 

 Mgr. Mirka Škávová