Leden 2022 v Jakub klubu a Jakub klubu 18
4. ledna 2022 Charita Přelouč

Leden 2022 v Jakub klubu a Jakub klubu 18

Prosinec byl, jak jinak, věnován Vánočním svátkům, na které se všichni těšíme. S dětmi jsme  tvořili adventní věnec, pekli jsme čtyři druhy cukroví – linecké, vanilkové rohlíčky, rafaelo, což děti moc bavilo.

Bohužel vzhledem ke zhoršené situaci jsme byli nuceni zrušit Mikulášskou besídku s družinou, děti jsme však obdarovali drobným balíčkem plným ovoce. Co děti obzvláště bavilo, bylo tvoření andílků. Vyrobili jsme jich přes 200 ks a obdarovali klienty Domova u Fontány a naše dárce. Věříme, že je andílci potěšily. Před odchodem na Vánoce jsme v klubu uspořádali vánoční setkání. Besídka se konala společně s mládeží z Jakub klubu 18. Ježíšek na nás nezapomněl. Pod živým stromečkem našly děti spoustu dárků – lega, fotbalový, basketbalový míč, volejbalový míč, branky na florbal, florbalové hokejky, frisbee, kachony, obruče, tetování…. Všechny dárky budou moci využívat děti z obou klubů. Drobným dárkem, který si mohly děti odnést domů, byly ozdobičky na stromeček.

V následujícím roce nás čekají zajímává témata, o kterých budeme hovořit. Začínáme tématem „Stále on-line.“ V této komplikované době se vše přesouvá do platformy on-line. I děti si vyzkoušeli, co to je on-line výuka. Zjistily, že PC nám jsou pomocníky, ale také, že ji nezvládají správně používat. Naopak internet se v této době ukazuje také jako špatný rádce. Informace, kterých je v této době mnoho, rozdělují společnost, protože není zřejmé, zda jsou všechny pravdivé. Proto je nutné i s dětmi o tom hovořit. A samozřejmě sociální sítě – FB, Instagram, Tik Tok je jedno velké téma.

A jelikož se nám začal psát nový rok 2022, dovolte nám popřát všem pevné zdraví, mnoho úspěchů a ať je ten nový rok takový, jaký si všichni přejeme.

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj