Leden v Jakub klubu
2. ledna 2024 Charita Přelouč

Leden v Jakub klubu

Prosinec nám utekl rychlostí blesku. V klubu se neustále něco dělo. Přišel Mikuláš se svojí družinou a přinesl dětem ovoce a perníček. Čert si nikoho naštěstí neodnesl, drobné hříchy děti slíbily, že napraví. :-) Během prosince jsme pekli vánoční cukroví – vanilkové rohlíčky, linecké, rafaelo a perníčky. Tvořili jsme vánoční dekorace – postavičky z papíru, kytičky, svíčky. Byla společná vánoční besídka, kde jsme si povídali o tradicích Vánoc, jak probíhá Štědrý den u dětí, co jedí, jaké zvyky dodržují. Dozvěděli jsme se tak i spoustu zajímavých věcí. Např. děti z Ukrajiny rozbalují dárky až 25. prosince. Romské děti řekly, že jejich zvykem je dávat plný talíř za okno tomu, kdo jim zemřel. Nebo se omývají vodou, ve které jsou peníze, což má rodině přinést bohatství, zdraví a štěstí. Společně jsme rozkrajovali jablíčko a děti v něm našly hvězdičku. U společného stolu jsme si dali svařenou hrušku a cukroví. A poté jsme společně rozbalovali dárky, které nám nechal pod stromečkem ježíšek. Děti objevily míče na fotbal, volejbal, reprobednu na pouštění hudby k tanci, lega, korálky na zažehlování, hry na zdokonalování se v matematických dovednostech,… Besídku jsme si užili a popřáli si hezké Vánoce se svými blízkými.

V lednu a v únor nás budou čekat nové aktivity na téma

sdílení informací. Děti budeme seznamovat s možnostmi komunikace a vyzkoušejí si praktické dovednosti – psát dopis, e-mail,…. Všechny tyto dovednosti budou moci využít při budoucím povolání.

Hned po novém roce nás čeká tradiční Tříkrálová sbírka ve dnech od 4.1.2022 – 7.1.2022.

Společně s dětmi Vám přejeme všem pevné zdraví, mnoho osobních i pracovních úspěchů a ať jste po celý nový rok obklopeni láskou, štěstím a harmonií. 

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj