Podpora pro pěstouny v září 2020
5. října 2020 Charita Přelouč

Podpora pro pěstouny v září 2020

Druhou zářijovou neděli se naše pracovnice společně se stážistkou a jednou dobrovolnicí zúčastnila 13. ročníku Dne pěstounství v Moravské Třebové, který připravoval Pardubický kraj ve spolupráci s Charitou Moravská Třebová a dalšími neziskovými organizacemi včetně nás.

Myšlenka Dne pro pěstounství vychází z potřeby poděkovat stávajícím pěstounům v Pardubickém kraji za jejich ne vždy snadnou práci při péči o děti, které nemohou vyrůstat ve svých rodinách. Pravidelnou součástí akce je i diskusní setkání s krajským radním Ing. Pavlem Šotolou a zástupci sociálního odboru kraje o novinkách v oblasti péče o ohrožené děti.

Akce probíhala na nádvoří zámku a odehrávala se v historickém duchu. Pro děti zde byla připravena velká hra, kdy jednotlivé organizace měly připraveny různé úkoly pro děti. Po splnění všech úkolů pak dostaly odměnu. I naše organizace měla pro děti připravenou aktivitu, a to vázání korzetu (viz foto). Dospělí pak měli možnost hovořit s pracovnicí služby o problematice pěstounské péče.

Na závěr bych zde ráda poděkovala stážistce a dobrovolnici, že se této akce zúčastnily.

foto Pěstouni     foto PPP (1)

Mgr. Pavlína Křepská

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 913 E-mail: _8IvZ.546krz9956LTCBV-2%65pk87j7%5pJ