Prosinec v Jakub klubu
26. listopadu 2023 Charita Přelouč

Prosinec v Jakub klubu

Listopad nesl téma: Tohle musí vědět každý, aneb vím to i já? Zaměřili jsme se na informace, které by měl vědět každý člověk nebo občan České republiky ale také na to, co by měl vědět každý o sobě a své rodině. Zjistili jsme u našich dětí, že v těchto oblastech mají výrazné rezervy. Je až neuvěřitelné, že dítě školou povinné neví, kdy se narodilo nebo jaké je právě roční období. Bohužel i taková je skutečnost. Děti se informace učily jednotlivě i skupinově a individuálně dle svého věku. Zaměřili jsme se také na zdravý životní styl, péči o sebe a všeobecně na všechno, co by měl vědět každý člověk. Děti se tímto připravují na samostatný a zodpovědný život. Již v listopadu jsme se věnovali přípravám na Vánoce, na které se všichni těšíme, a děti obzvlášť. Na pečení cukroví, tvoření vánočních dekorací a ozdobiček, ale také i na úklid. To vše bylo naší náplní.

V prosinci si se všemi dětmi užijeme předvánoční pohodu. Zavítá k nám Mikuláš s družinou, aby děti odměnil. Téma měsíce bude zaměřeno na sváteční čas, zvyky a tradice. Vánoce jsou svátky, kdy bychom měly trávit čas s těmi, které máme rádi. V tuto dobu se otevírají i bolestné rány, kdy milovaná osoba nemůže být společně u vánočního stromečku. Zajímavé budou pro některé děti, které jsou jiné národnosti, naše tradice a třeba i ony nám poví o jejich tradicích a zvycích, čímž nás obohatí o nové znalosti. Těšíme se také na vánoční besídku, která je v klubu velmi příjemnou akcí. Společně si povídáme, jíme vánoční cukroví, rozkrajujeme jablíčko, zpíváme koledy a rozbalujeme dárečky. Děkujeme pracovníkům firmy Novanta, kteří nám přijdou s přípravou akce pomoci.

A protože další číslo Roštu budete držet v ruce až v lednu, tak Vám chceme popřát krásné Vánoce v kruhu svých blízkých a alespoň jeden dárek, ať je jakýkoli, který udělá radost a vykouzlí úsměv.

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice