Červen 2019 v Jakub klubu a v Jakub klubu 18
8. června 2019 Charita Přelouč

Červen 2019 v Jakub klubu a v Jakub klubu 18

Na měsíc květen se vždy velmi těšíme, protože tvoříme přáníčka a dárečky pro naše milované maminky. Každý chce svou maminku potěšit. Letos jsme vyráběli srdíčková přáníčka, ruce plné lásky a stojánky na tužky. Téma květnového preventivního programu bylo: „Když umíš, zachráníš.“ Ze samotného názvu je patrné, že se jedná o téma týkající se první pomoci. Je důležité umět reagovat v nepředvídaných situacích a i děti se do nich mohou dostat. Pro děti jsme domluvili besedu s městskou policií. Téma bylo zaměřeno na bezpečnost v dopravě, protože i děti jsou účastníky silničního provozu a denně přecházejí silnici do školy. Je třeba, aby věděli, jak je důležité dodržovat pravidla silničního provozu a chovaly se opatrně. Dále jsme se byli podívat na stanici RZS v Přelouči. Dětem bylo ukázáno, jak správně poskytnout první pomoc člověku v bezvědomí a také si prohlídly sanitku.

Toto téma je velmi obsáhlé, děti v klubu zhlédly několik videí. S tématem budeme pokračovat i v měsíci červnu. Děti si s pomocí zdravotnice Červeného kříže vyzkouší obvazovou techniku.

V květnu, 24. 5. proběhl Misijní jarmark, na který jsme s dětmi vyráběli drobné dárečky. Získané finanční prostředky z  jejich dobrovolného prodeje pak podpořily děti v chudých zemích. Podpoře projektu Děti pomáhají dětem, se věnujeme již delší čas.

Stále pomáháme dětem v plnění školních povinností, děti se rády věnují sportovním aktivitám – hrají florbal nebo basketbal, učí se pracovním dovednostem např. jak mýt nádobí, vařit jednoduchá jídla, stolovat a také se učí běžným věcem jako třeba nakupování.

Od 6. 5. 2019 byl zahájen provoz Jakub klubu 18. Zaměřili jsme se na tvorbu propagačních materiálů – nového plakátu a letáku a rovněž na jejich distribuci. V klubu se mládež může těšit také na novou pracovnici, se kterou se seznámili i mladší děti, protože bude trávit čas i s nimi.

Posláním služby Jakub klub 18 je pomáhat mladým lidem ve věku 15 – 18 let překonávat jejich obtížné životní situace. Poskytnout podporu a informace pro jejich zvládnutí. Pozitivním přístupem vést mladé lidi k zodpovědnosti a sebedůvěře. Osobním přístupem a motivací je podporujeme k nalezení smyslu života. Našimi cíli je rozvoj silných stránek a talentu, zvládnutí obtížné životní situace a umět rozpoznat rizika.

PO   14:00-17:00

ST    8:00-11:00 a 14:00-17:00

ČT    14:00-17:00

Přijďte navštívit náš nový klub!                                                                                Mgr. Mirka Škávová, vedoucí