Červenec a srpen v Jakub klubu a v Jakub klubu 18
25. června 2019 Charita Přelouč

Červenec a srpen v Jakub klubu a v Jakub klubu 18

Dětem začínají prázdniny a s příchodem prázdnin se mění i naše otevírací doba v Jakub klubu. Jakub Klub, od července do srpna, bude dětem otevřen od PO do ČT již od 10:00 do 15:00, takže naše dětičky mohou přijít do klubu už dopoledne. V nově otevřeném klubu Jakub Klubu 18 ale otevírací doba zůstává přes prázdniny stejná jako obvykle.

V červnu jsme pokračovali v preventivním programu s názvem „Když umíš, zachráníš“, který se týká zejména nácviku první pomoci, aby děti věděly jak se zachovat v případě, když se někomu něco stane. K preventivnímu programu jsme vytvořili i nástěnku, kde se děti mohou dozvědět, jak poskytnout první pomoc u jednotlivých úrazů. V Jakub klubu se uskutečnila beseda s Městskou Policií, která byla zaměřena na bezpečnost v dopravě a pravidla silničního provozu. Dětem se přednáška moc líbila. Dále jsme domluvili návštěvu na RZS v Přelouči, kde dětem byly poskytnuty základní informace o jejich službě a o tom, jak to v ZS chodí. V rámci preventivního programu bylo dětem ukázáno, jak poskytnout první pomoc a dokonce se mohly podívat i do sanitky. Jelikož bylo v červnu také velmi horko, tak jsme s dětmi vyrazili ven na procházku s tajným překvapením. Zastavili jsme se u stánku se zmrzlinou, kde se děti mohly schladit zmrzlinou nebo ledovou tříští. Taková překvapení mají nejraději.J

Na měsíce červenec a srpen plánujeme s dětmi z Jakub klubu několik výletů. Pokud nám bude přát pěkné počasí, máme v plánu vyrazit k vodě do Semína. Naplánovaný výlet máme do Čáslavi k hasičům, kde se děti mohou podívat, jak to v HZS vypadá a jak to tam chodí. Dalším výletem bude procházka do Škudel u Přelouče, kam se s dětmi půjdeme podívat na jejich oblíbené koně, na jednom se budou moci svézt. Na tento výlet se obzvlášť těší. Na prázdniny plánujeme ještě spoustu další zábavy, tak neváhejte a přijďte se za námi do klubu podívat. J

V rámci projektu „Děti pomáhají dětem“ vyráběly děti v Jakub klubu klíčenky z korálků. Ty jsme pak nabízeli návštěvníkům Noci kostelů za dobrovolný příspěvek. Celkem jsme získali 619 Kč, které odešleme na Papežské misijní dílo dětí. Děkujeme!

V Jakub klubu 18 měl preventivní program na měsíc červen název „Tvůj volný čas“, který byl zaměřen na to, jak mládež tráví svůj volný čas a jak to udělat, aby ho trávila smysluplně. Jednou z částí preventivního programu bylo téma „Sportem ke zdraví!“, kde se pro mládež připravily sportovní aktivity. Snažíme se mladým lidem ukázat, jak by mohli trávit svůj volný čas tak, aby to mělo smysl, bavilo je to a aby zároveň byli v kontaktu se svými vrstevníky. Během prázdnin bude preventivní program pokračovat. Provozní dobu pro starší neměníme.

Krásné léto všem!

                                                               Mgr. Mirka Škávová, vedoucí služby

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj