Finále projektu Náš příběh
5. srpna 2019 Charita Přelouč

Finále projektu Náš příběh

Již v lednu jsme zahájili přípravu projektu „Náš příběh“ za naše Dobrovolnické centrum a v spolupráci s Domovem u fontány. Připojili se Gymnázium a SOŠ Přelouč a ZŠ Masarykovo náměstí.

Během jara proběhly přednášky pro žáky a studenty na téma dobrovolnictví a také jak se žije seniorům v DUF. Pro gymnazisty a studenty SOŠ jsme měli nabídku zpracovat „Knihu života“ vybraného obyvatele DUF. Odvážně se do projektu zapojila jedna gymnazistka Kristýna Venclová, která se aktivně věnuje florbalu a hraje za jeden pražský tým. Je obdivuhodné, že vedle studia a sportu si našla čas i na návštěvy domova. S vybranou obyvatelkou domova si porozuměly a povídaly si pravidelně. Další 4 studentky projevily zájem o dobrovolnictví a pravidelné návštěvy domova.

Žáci ZŠ Masarykovo náměstí 9. třídy navštívili v květnu DUF a s obyvateli se zahráli petang. Překvapivě vyhráli senioři DUF, protože trénují pravidelně. Po turnaji si žáci prohlédli celý domov. Žáci 1. stupně si pak přišli do domova zazpívat.

Během slavnosti 55. výročí založení DUF na konci června obdržela gymnazistka Kristýna Venclová děkovný list a poukázku na nákup sportovního vybavení. Děkovný list jsme předali i panu řediteli Gymnázia a SOŠ Přelouč Ing. Miroslavu Pavlatovi a paní ředitelce ZŠ Masarykovo náměstí Mgr. Haně Konvalinkové. Děkujeme za výbornou spolupráci při rozvíjení generační spolupráce v našem regionu!

Ing. Mgr. Zdenka Kumstýřová a PhDr. Danka Fomiczewová, MBA za organizátory

Ing. Mgr. Zdenka Kumstýřová

Ing. Mgr. Zdenka Kumstýřová

ředitelka
E-mail: g_rx1Z2cbfFDabenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj