Jakub klub 18 prázdniny
1. září 2019 Charita Přelouč

Jakub klub 18 prázdniny

O prázdninách k nám přišlo několik nových zájemců o naši novou službu, což nás velmi těší a doufáme, že Jakub klub 18 se bude s nástupem nového školního roku i nadále rozvíjet.

S měsícem září přichází mnoho nových povinností ve škole, v zaměstnání, ale i v našem klubu. Proto jsme na září připravili preventivní program s názvem „Práva a povinnosti spojené se školou a zaměstnáním“. Mladým lidem chceme poskytnout pomoc a radu například v hledání zaměstnání, nebo při přijímacích zkouškách do školy. Pomůžeme jim využít efektivně jejich znalosti a dovednosti a ukážeme jim jak spolupracovat v kolektivu a jednat s lidmi. Další plánovanou aktivitou je pravidelná příprava do školy/zaměstnání v průběhu roku s předem určeným cílem, který si sám mladý člověk určí. Učíme tak mladé lidi samostatnosti, odpovědnosti a cílevědomosti. Jedním z kroků je také pomoc se psaním e-mailu, formálních dopisů nebo vyplňováním složenek. Kromě těchto aktivit ale nebude chybět ani sportovní vyžití, hudba, nebo sledování filmů dle vlastního výběru. No a co dál? Přijďte se na nás podívat a uvidíte sami, těšíme se! J