3. listopadu 2019 Charita Přelouč

Jakub klub říjen 2019

Říjen jsme, kromě běžných aktivit a preventivnímu programu, věnovali křesťanským hodnotám – identitě a sociálnímu společenství. Jedná se o program ANANAS a celkem ho tvoří 10 hodnot. Cílem bylo dětem tyto první dvě hodnoty předat zábavnou formou. Při aktivitě zaměřené na identitu jsme se dívali do zrcadla a děti popisovaly, jak se vidí ony samy a poté jsme o nich hovořili my ostatní. Závěrem bylo, že každý z nás je jiný, každý jsme osobnost a zároveň něčím výjimečný i se svými odlišnostmi.

Další aktivita byla o hodnotě sociální společenství. Aktivitu jsme pojmenovali „Na jedné lodi“. Touto aktivitou jsme se učili vycházet mezi s sebou, pomáhat si, respektovat se. Děti si tak vyzkoušeli jaké to  je, být na jedné lodi s určitými lidmi. Nejprve jsme potřebovali posádku, která byla silná, statečná a odvážná. Poté jsme si povídali, co je důležité, aby posádka uměla. Zároveň jsme se zamýšleli nad různými situacemi, které by mohly nastat. V životě se setkáváme se situacemi, kdy musíme vycházet s lidmi, se kterými spolupracujeme a sdílíme svůj čas. Ať už je to ve školce, ve škole, či v zaměstnání,… Stejně tak to  máme i v klubu.

Závěr října patřil Halloweenu, který byl zábavný a strašideln. A jaký bude listopad? Tentokrát budeme tajemní, přijďte do klubu a uvidíte.

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj