Prázdniny a září 2019 v Jakub klubu
1. září 2019 Charita Přelouč

Prázdniny a září 2019 v Jakub klubu

Dětem končí prázdniny a v Jakub klubu už se zase připravujeme na školní režim. Škola, úkoly, povinnosti… Ale i když nám prázdniny utekly zase jako voda, v Jakub klubu jsme se nenudili a prázdniny jsme si společně užili. Děti přes prázdniny docházely do klubu pravidelně a v hojném počtu, a tak bylo možné s dětmi podnikat různé výlety a aktivity, které jim vyplnili značnou část dne.

Jedním z takových výletů byl výlet do Škudel ke koním. Jelikož jsme šli pěšky, museli jsme cestu dětem nějak zpříjemnit, a tak jsme výlet pojali jako „Cestu za pokladem“. Děti sbíraly části map a úkoly, které byly označené fáborky, až podle mapy došly do Škudel, kde jsme se byli podívat na koně.  Děti si vyzkoušely jak o koně pečovat, jak ho krmit a mimo jiné se mohly na koních i svést, což byl pro ně obrovský zážitek. Dalším výletem byl výlet do Čáslavi k hasičům. Letos byl tento výlet náš  SVATOJAKUBSKÝ. Každoročně kolem svátku sv. Jakuba, patrona Jakub klubu, připravujeme pro děti speciální výlet. Děti si poslechly přednášku od hasičů, získaly spoustu informací a prohlédly si i hasičské auto, které se jim moc líbilo. Výlet se dle jejich názoru velmi vydařil, i když jsme tam strávili přes tři hodiny. Posledním slíbeným výletem byla procházka do Semína. Jelikož jsme vyšli už dopoledne, připravili jsme pro děti oběd – opékání buřtů. To mělo velký úspěch. Děti se mohly i vykoupat nebo si zahrát volejbal na písčitém hřišti.

Do Jakub klubu jsme pořídili nové klávesy i s veškerým příslušenstvím, což mělo u dětí velký úspěch a klávesy se málokdy zastavily. Ani nový mikrofon nezůstal pozadu. Myslím si, že prázdniny v Jakub Klubu jsme si všichni náramně užili a děti si odnesly pár pěkných zážitků.

Jelikož jsme ale na školu přes prázdniny nezapomněli, plánujeme na září preventivní programy, které dětem pomůžou s dobrým startem v novém školním roce. Budeme jim opět pomáhat s domácími úkoly a s přípravou do školy, aby měly co nejlepší výsledky. V sobotu 14. 9. nás také čeká Den Aktivní Přelouče. Přijďte se na nás podívat na náměstí. Čeká vás mnoho pestrých volnočasových aktivit pro všechny věkové kategorie a odpoledne plné her, ukázek a kvízů.