10.let služby Podpora pro pěstouny
29. května 2023 Charita Přelouč

10.let služby Podpora pro pěstouny

Na jaře roku 2017 došlo ve službě k velké personální změně. Pracovnice služby odešla na mateřskou dovolenou a zástup za ní převzala ředitelka organizace. Služba zaznamenala velký nárůst nových dohod uzavřených s pěstounskými rodinami. Na podzim byla podepsána první dohoda o výkonu pěstounské péče s pěstounkou na přechodnou dobu. Služba také prošla inspekcí poskytování sociálně-právní ochrany. Během roku se uskutečnily dva výlety pro děti z pěstounských rodin do zábavního parku Tongo v Hradci Králové a do Dinoparku v Praze.

V roce 2018 měly děti z pěstounských rodin možnost se zúčastnit dvou výletů do Flyzone v Hadci Králové a do Bioparku Štít. I tento rok došlo k nárůstu počtu uzavřených dohod o výkonu pěstounské péče.

V roce 2019 se z mateřské dovolené vrátila původní pracovnice služby. Od té doby začaly doprovázet pěstounské rodiny dvě pracovnice – Ing. et Mgr. Zdenka Kumstýřová a Mgr. Pavlína Křepská. V roce 2019 se podařilo uspořádat několik různých akcí pro děti z pěstounských rodin: výlet do Kladrub nad Labem, plavba lodí v Týnci nad Labem, pěší výlet do Škudel na koně, exkurze do hasičárny v Čáslavi a podzimní tvoření. V tomto roce se nám podařilo uspořádat první adventní setkání pro pěstounské rodiny, které mělo velký úspěch.

V letech 2018 a 2019 měla služba svůj stánek s aktivitami pro děti na akcích Den pro pěstouny, který byl pořádán pod záštitou Pardubického kraje v roce 2018 v Litomyšli a v roce 2019 v Chocni.

Mgr. Pavlína Křepská

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 913 E-mail: _8IvZ.546krz9956LTCBV-2%65pk87j7%5pJ