Dění v Jakub klubu
20. března 2023 Charita Přelouč

Dění v Jakub klubu

V březnu jsme se věnovali našemu celoročnímu projektu „Děti pomáhají dětem“. Dvakrát během roku  připravujeme s dětmi nějaké dárečky, které jsou za dobrovolný příspěvek prodávány před kostelem sv. Jakuba. Získané korunky zašleme na projekt Marys Meals - obědy pro chudé děti ve světě. Tentokrát jsme vyráběli svíčky s jarní tématikou a získali jsme 3 110 Kč! Tím učíme děti být solidární, být ochotní pomáhat druhým a být ohleduplní. DĚKUJEME!   

Březnové téma neslo název „Zdravý nádech a výdech“. Bylo zaměřeno na kouření cigaret a elektronických cigaret, které jsou teď mezi mládeží velmi oblíbené. Připravili jsme tři aktivity, jejichž cílem bylo seznámit děti s riziky, které jsou s nimi spojené, zjišťovali jsme, co děti na kouření láká. Motivovali jsme je ke zdravému životnímu stylu a také jsme téma propojili finanční gramotností. S dětmi jsme si přepočítávali, kolik jejich blízcí utratí za cigarety a tabák. Vycházela nám obrovská čísla a děti hovořily o tom, co by si jiného za tyto peníze pořídily. Většinu rizik znají a hodně je zaujaly reálné obrázky, které jsou na cigaretách. Pomocí aktivity Jing a Jang kouření zjistily, jak velké množství z jejich blízkých, kouří. 

Opět jsme se věnovali vaření s dětmi, do kterého se rády zapojují. V této aktivitě vidíme u některých dětí posun v jejich samostatném jednání a zlepšování se v kuchařských dovednostech.

Jelikož Velikonoce jsou hned začátkem dubna, tak jsme již započali velikonoční tvoření a v našem klubu je již cítit jaro – jarní výzdoba v klubu i v oknech. Až půjdete kolem, mrkněte nám do oken. V dubnu budeme uklízet zahradu v rámci akce „Ukliďme Česko“ a připomeneme si 21. výročí založení našeho klubu. Určitě si s dětmi při té příležitosti upečeme něco dobré. 

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj