Květen v Jakub klubu
29. května 2023 Charita Přelouč

Květen v Jakub klubu

Letos byly Velikonoce velmi brzy, takže jsme se na velikonoční výzdobu a tvoření zaměřili již koncem minulého měsíce. S našimi dětmi se do barvení velikonočních vajíček zapojily čtyři pracovnice firmy Novanta, které s námi strávily celý den v rámci jejich dobrovolnického dne. Tímto jim moc děkujeme za strávený čas s dětmi, které měly radost. Velký úspěch mělo společné vaření dobrot, na kterých si děti pochutnaly.

V dubnu jsme se věnovaly tématu „Postav se výzvám“. Cílem aktivit bylo, aby děti zažily úspěch, něco pozitivního“, a abychom je podpořily ve zdravém životním stylu, protože pohyb je důležitý pro zdraví. Výzvy se objevují v běžném životě, ale i na internetu a mohou být pozitivní, ale také negativní.

Aktivitami jsme zjišťovali vztahy mezi kamarády a jak je důležité hodnocení a oceňování. Je hezké vidět v lidech i to dobré, a také si uvědomit, že špatně podané hodnocení může ublížit.

V dubnu jsme s dětmi kompletovali budky pro ptáčky, které nám zprostředkoval anonymní dárce. Ptačí budky jsme umístili v lese a společně jsme si opekli buřtíky na povoleném místě v přírodě. Tímto děkujeme za nevšední zážitek dětí.

O velikonočních prázdninách jsme vyrazili na výlet na pardubický zámek, kde jsme zavítali na EXPOZICI S.K.L.E.M. a prošli si velikonoční stezku po valech zámku. Na stezce děti plnily úkoly spojené s tradicemi Velikonoc.

Dne 20.4. jsme se zapojili do akce Den Země tím, že jsme  společně uklidili naši zahradu a shrabali starou trávu. Na zahradu pořídíme nový zahradní nábytek, na který jsme získali finanční prostředky od Nadačního fondu Tesco, v programu Vy rozhodujete, my pomáháme. Díky žetonkům od vás, pomocí nichž jste v Tescu Přelouč hlasovali pro náš projet, bude možné jej zrealizovat. MOC DĚKUJEME, vážíme si toho.

V květnu nás čeká opět nové téma měsíce zaměřené na aktuální potřeby dětí, tvoření na  Den maminek a spoustu dalšího….

Mgr. Mirka Škávová, vedoucí