7. července 2021 Charita Přelouč

Léto 2021 v Jakub klubu a Jakub klubu 18

V červnu došlo k rozvolnění opatření, takže jsme se mohli tak nějak vrátit do chodu klubu, jak jsme byli zvyklí před pandemií. Docházka dětí v klubu se mnohem zvýšila. Věnovali jsme se volnočasovým aktivitám, vaření a také doučování, neboť byla poslední šance něco málo vylepšit. Bohužel distanční výuka se odrazila nejen na přístupu dětí k učení, ale také na chování dětí obecně, proto je neustále nutné dětem připomínat pravidla, kterými se v klubu řídíme, abychom se v něm všichni cítili dobře a bezpečně.

S ohledem na situaci, která se zlepšila, máme v plánu s některými dětmi vyrazit na letní zážitkový pobyt v Orlických horách. Pro děti máme připravený bohatý program zaměřený na pohyb a životní prostředí. Věříme, že si ho společně všichni užijeme a děti si odvezou spoustu zážitků, o kterých budou vyprávět svým rodičům a kamarádům.

Během prázdnin plánujeme společný výlet s ostatními službami a také výlet do okolí Přelouče, který sklidil v loňském roce úspěch. V klubu se budeme věnovat i doučování, zejména s těmi, kteří se budou připravovat na opravné zkoušky v srpnu. A čeká nás spoustu a spoustu volnočasových aktivit – trampolína, vaření, míčové hry, společenské hry, tvoření,…. a to společně s našimi novými dobrovolníky, kterým děkujeme, že si najdou čas pro druhé.

Na léto v Jakub klubu 18 plánujeme různé aktivity – sportovní vyžití (box, využití tělocvičny, venkovní aktivity), pro milovníky hudby máme v klubu klávesy, kytaru nebo mikrofon. Budeme se zaměřovat na aktuální potřeby mladých (letní brigády), pomáhat s praktickými dovednostmi, se kterými se setkají v běžném životě.

A jak jsme již zvyklí z minulých let, tak během prázdnin bude Jakub klub otevřen PO až ČT od 10:00 do 15:00 hodin. V Jakub klubu 18 se otevírací doba nemění.

PRÁZDNINY, HURÁÁÁ!!!!!

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj