Novinky v Jakub klubu a v Jakub klubu 18 duben 2021
18. května 2021 Charita Přelouč

Novinky v Jakub klubu a v Jakub klubu 18 duben 2021

Duben byl vyloženě aprílový. Počasí bylo jako na houpačce – sluníčko, sníh, déšť. Pozitivní zprávou byl částečný nástup žáků prvního stupně do škol. Většina žáků nastoupila k výuce s podmínkou testování a dodržování základních hygienických opatření. S dětmi o těchto skutečnostech hovoříme a s obdivem sledujeme, jak jsou chápavé a například o testování hovoří, že je to v pohodě. Mají radost, že konečně mohou mezi své spolužáky a mohou se učit ve škole, protože on-line výuka není jednoduchá a spoustu našich dětí s ní bojuje. Buďme proto optimisté a doufejme, že se postupně vrátí do lavic všichni žáci. Bylo by to skvělé!

Již dříve jsme vás informovali o sociální síti FB NZDM Jakub klub a NZDM Jakub klub 18. V poslední době jste si mohli všimnout, že příspěvků na nich přibývá. Děti s námi můžou být v kontaktu on-line, napsat pracovnicím, když potřebují pomoci, poradit nebo si jen popovídat.

Velikonoce u dětí proběhly doma, situace nedovolila, aby mohly jít koledovat. Přesto děti hovořily o tom, že doma pekly beránka, barvily vajíčka, aby si svátky jara připomněly. V klubu jsme tvořili kuřátka, zajíčky a jarní kytičky, které si pak děti odnesly domů, aby se pochlubily svým rodičům a vyzdobily si to doma.

Poslední dubnový čtvrtek jsme se zapojili do akce Den Země. Společně s dětmi z ostatních služeb jsme uklidili naši zahradu a shrabali starou trávu. Naši práci jsme zakončili opékáním. Během této akce jsme na zahradě umístili pro děti novou trampolínu! Tato trampolína byla pořízena z daru od Elektrárny Chvaletice, za což moc děkujeme. Děti z ní mají velkou radost!J V klubu u starších se stále zaměřujeme na praktické dovednosti a hledání pracovního uplatnění. A co květen? Tak na ten se moc těším.

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice