Prázdniny 2023 v Jakub klubu
29. srpna 2023 Charita Přelouč

Prázdniny 2023 v Jakub klubu

Prázdniny jsou jako mávnutím kouzelného proutku pryč a děti usedají do školních lavic a začínají jim každodenní povinnosti. I nám se v klubu mění režim. Klub je opět otevřen od 12:00-17:00 a i nám přibyde více povinností a ubyde zábava. Hodnotíme, že v klubu jsme si prázdniny moc užili. Vzhledem k tomu, že do klubu chodilo mnoho dětí ať už českých, ukrajinských nebo vietnamských, tak jsme zažívali mnohé situace. Často velmi vtipné, protože všichni bojujeme s jazykem a vznikaly tak komické situace, u kterých jsme se zasmáli. A smích v klubu, ten my máme moc rádi. Není však vše zalité sluncem, a  tak se občas objevily i neshody mezi dětmi, které jsme vždy vyřešili.

Během prázdnin jsme uspořádali Svatojakubský výlet do Zooparku Bítovany, ze kterého si děti odnesly zážitky v podobě krmení koziček, viděly spoustu zvířátek a také se seznámily s prací chovatele. Nejvíce nás pobavila řvoucí opice, která vydávala takové zvuky, že jsme až nemohli uvěřit a také brala lidem věci. :-)Také jsme s dětmi byli u hasičů v Čáslavi, v zemědělském muzeu v Čáslavi nebo u koní ve Škudlech. S dětmi jsme vyrazily od klubu pěšky a po cestě je čekaly různé úkoly zaměřené na kreativitu, poznání přírody a pohyb. Zážitkem bylo kydání hnoje, hřebelcování a jízda na koni. Věříme, že dětem jsme těmito výlety zpříjemnily prázdniny, dozvěděly se mnoho nového, ledacos si vyzkoušely a můžou tak svým kamarádům po prázdninách vyprávět.

V klubu jsme se věnovali tvořivé činnosti – výrobě fotorámečků, cedulek, tvoření ze zažehlovacích korálků, záložek, svatojakubských mušliček, broží a magnetek. Plně jsme využívali trampolínu na zahradě. Koncem prázdnin jsme se vydali na čtyřdenní zážitkový pobyt v Orlických horách. Téma jsme zvolili „Cestujeme vesmírem“. Děti si užily zábavu, poznaly nová místa, získaly nové informace, které budou předávat dál. Mají spoustu zážitků, na které budou vzpomínat.

Po prázdninách nám zase začínají tematické měsíce. V září začínáme tématem „Moje první korunky“, které je zaměřené na finanční gramotnost, nakupování, šetření penízků, sestavení prvních rozpočtů… Tak v září z vesela!

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj