Prázdniny a září v klubech
13. září 2021 Charita Přelouč

Prázdniny a září v klubech

Je tu konec prázdnin a hurá do školy. Věříme, že spousta dětí se do školy těší a doufáme, že už nám situace neovlivní školní rok, jak tomu bylo doposud. Spousta dětí má velké rezervy ve školních znalostech a dohnat vše, když byla distanční výuka, nebude jednoduché. Prázdniny jsme si přesto moc užili. Na zahradě jsme si užívali trampolínu, která je velmi vytížená. Ke sportu využíváme pravidelně také tělocvičnu. 

Dne 29. 7. 2021 jsme byli na svatojakubském výletě. Cíl byl jasný - KOČIČÍ HRÁDEK, ROZHLEDNA BÁRA II, VENKOVNÍ POSILOVNA A KOUPÁNÍ. Vyrazili jsme autobusem společně s dětmi ze služby Podpora pro pěstouny a rodinami s dětmi ze služby Podpora rodiny. Počasí nám přálo. Po příjezdu na místo, jsme vyrazili procházkou lesem na Kočičí hrádek. Další zastávkou byla posilovna, na které se nejen děti, ale i maminky, vyřádily. Pokračovali jsme na rozhlednu Bára. Odvážlivci vyšli až na vrchol a kochali se krásným výhledem. Pod rozhlednou proběhlo společné opékání. Protože bylo vedro, tak jsme náš výlet zakončili společným koupáním v bývalé hasičské nádrži. Výlet hodnotíme jako velmi vydařený, děti i dospělí si ho chválili. Děkujeme za finanční podporu této akce našim sponzorům!

V klubu jsme se věnovali vaření, do něhož se děti rádi zapojují a pochutnávají si na dobrotách. Součástí je nákup surovin v obchodě, vaření, společné stolování a úklid. Naše výtvory pak zveřejňujeme ve videích na sociální síti FB.

Závěr prázdniny jsme si užili na letním zážitkovém pobytu v Jedlové v Orlických horách.  Zúčastnily se děti ze všech tří služeb. Užili jsme si spoustu zábavy, soutěžili jsme, sportovali, viděli spoustu nových míst. Aktivity jsme zaměřily na životní prostředí, finanční gramotnost a první pomoc. Děti si našly nové kamarády, učily se být samostatné, protože pro některé to bylo poprvé, kdy byly bez rodičů. A odvezli si spoustu zážitků, o kterých budou moci vyprávět. Tuto akci finančně podpořila Elektrárna Chvaletice. Bez této podpory bychom jí nemohli realizovat. MOC DĚKUJEME!

V Jakub klubu 18 jsme během prázdniny řešili zejména konkrétní problémy. Mladí potřebují pomoci při jednání z úřady, telefonickou komunikací. Zaměřujeme se také na oblast péče o miminka, finanční gramotnost, hospodaření s penězi apod. 

A co bude v září? V úterý 21.9.2021 proběhne v obou klubech Den otevřených dveří v čase 9-11 pro veřejnost a 12-17 pro veřejnost a děti. Všichni jste srdečně zváni.   

Mirka Škávová, vedoucí služby