Služba podpora rodiny
29. srpna 2023 Charita Přelouč

Služba podpora rodiny

ZÁŘÍ – NA LÉTO JDE STÁŘÍ!      A je tady znovu začátek školního roku . . . ne každý má školu spojenou s příjemnými vzpomínkami. Škola, jakkoli pokroková je stále instituce, která je součástí systému. Sleduji, že z některých natěšených prvňáčků jsou často po pár letech školní docházky průměrní žáci, které nic moc nebaví, nevědí, co chtějí a jak toho dosáhnout. Jsou závislí na vnějším hodnocení, očekávají příkazy a návod, jak je plnit. Děti mají přirozenou touhu poznávat svět a jeho zákonitosti do hloubky, někdy školní docházce navzdory. Vzdělávací systém se nedá změnit během pár let, je to dlouhá cesta. Za nás, kteří pracujeme s rodinami v sociálních službách, přeju vše pedagogům vnitřní sílu k dobrým změnám a vstřícné vnější podmínky pro jejich realizaci. Všechno ve prospěch dětí, které musíme vychovávat k osobní zodpovědnosti. Jsme tu každý sám za sebe a současně spolu.      A abych nezapomněla! U nás ve službě jsme vytvořili pro setkávání s klienty nové, klidné zázemí. Jestli Vás něco trápí a nevíte si rady, přijďte si popovídat.

Rita Levinská

zástupkyně ředitelky