3. listopadu 2019 Charita Přelouč

Tříkrálová sbírka 2020

Čas opět utekl velmi rychle a my již pracujeme na přípravách Tříkrálové sbírky 2020. Jelikož koledujeme ve více jak 50 obcích na Přeloučsku, tak musíme přípravám věnovat mnoho času a pečlivě vše zkoordinovat.

Návštěva koledníků do vašich domácností proběhne ve dnech 4. - 7. ledna 2020. Velmi důležitá je pro nás spolupráce samotných obcí – starostů, dobrovolníků a koledníků, kteří mají obrovský podíl na celé organizaci. Za jejich pomoc jsme opravdu vděčni, jsme si vědomi, že bez jejich pomoci by to nešlo. I díky nim byl loňský výtěžek, 326 187,- Kč, rekordní. Z výtěžku jsme doplnili vybavení Jakub klubu a rozšířili jsme nabídku služeb pro věkovou skupinu 15–18 let, rozšířili jsme nabídku půjčovny kompenzačních pomůcek, zajistili provoz charitního šatníku a dále také jsme zajistili spolufinancování nového služebního auta pro službu Podpora rodin.

Z Tříkrálové sbírky2020 máme v plánu nakoupit další zdravotní pomůcky do půjčovny kompenzačních pomůcek, které jsou pak k dispozici potřebným. Dále bychom rádi podpořili volnočasové a sportovní aktivity pro děti z rodin ohrožených sociálním vyloučením. Našim cílem je podpořit fond humanitární pomoci pro rychlou pomoc lidem v krizi a také podpořit dobrovolnictví v našem regionu formou různých projektů pro žáky a studenty.

Koledování vyvrcholí tradičním Tříkrálovým koncertem žáků ZUŠ Přelouč, který se uskuteční v neděli 12. 1. 2020 v kostele sv. Jakuba v Přelouči. Děkujeme za skvělou spolupráci vedení, pedagogům a žákům ZUŠ Přelouč.

Přestože je celá sbírka velmi náročná, jsme rádi, že se na ni všichni těší, protože králové šíří poselství radosti a přináší požehnání všem, které navštíví. 

Mgr. et Bc. Miroslava Škávová

vedoucí a sociální pracovnice
Tel.: 731 598 915 E-mail: 8bEy9-5nW5FuRfenW7c-6b9dTaxhTZhaa8FhTj