Tříkrálová sbírka 2023 obce
17. prosince 2022 Charita Přelouč

Tříkrálová sbírka 2023 obce

Tři králové zavítají do vašich domácností ve dnech 5. 1. - 8. 1. 2023. První koledníci zamíří hned 5.1.2023 v 9 hodin do kostela, kde dostanou požehnání od pana faráře a půjdou do ulic Přelouče. Nejvíce koledníků bude ve čtvrtek a v pátek. O víkendu však nějakou skupinku v některých ulicích také ještě potkáte. Dopoledne v pátek 6. 1. mají žáci ZŠ Zdechovice Tříkrálový koncert v kině v Přelouči a po návratu domů půjdou koledovat. Dále pak se bude koledovat v Malých Výklekách, Tupesích, Škudlech, Lhotě pod Přeloučí, Klenovce, Lohenicích, Lipolticích, Komárově, Trnávce, Selmicích, Kolesách,  Sopřeči a Valech. První lednovou sobotu potkáte koledníky ve Štěpánově, Turkovicích, Brlohu, Řečanech nad Labem, Živanicích, Dědku, Cholticích, Volči, Kasalicích, Krasnici, Mokošíně, Strašově, Semíně, Tetově, Lohenicích a Újezdu u Přelouče. V neděli pak v Bumbálce, Sovoluskách, Rohovládově Bělé, Pravech, Přepychách, Břehách, Valech, Litošicích, Urbanicích, Svinčanech, Mokošíně, Jedousově  a Živanicích. Statické pokladničky najdete v Přelouči v: Amipě, Drogerii Hany Horákové, knihovně, Vinotéce u Cestrových, Vinotéce u Pavluši, v Galanterii u paní Briknerové, ve Fortelu a cukrárně. Stejně tak třeba v obci Veselí nebo Hlavečník.

Své příspěvky můžete posílat také on-line pokladničkou. Ta je již spuštěna celostátně ještě před oficiálním zahájením sbírky na www.trikralovasbirka.cz. Zadáním PSČ určíte, do které Charity bude Váš dar přesměrován. Nově letos má každá pokladnička QR kód, pomocí něhož nás můžete též podpořit. Jak poznáte, že nepotkáte falešné koledníky? Každá zapečetěná pokladnička je označena razítkem příslušného úřadu a samolepkou s červeným charitním logem. Můžete požádat o předložení průkazky, která je podepsaná ředitelem Charity, ředitelem Diecézní katolické charity Hradec Králové a biskupem královéhradeckým. V hlavičce průkazky je červené charitní logo a logo sbírky. Číslo průkazky musí být shodné s číslem pokladničky.

Naše Charita organizuje koledování kromě Přelouče i v dalších 48 obcích, bez pomoci mnoha dobrovolníků a koledníků by to nešlo. Proto všem moc děkujeme a jejich ochotu si vážíme! Celkem se do koledování zapojí na 150 skupinek koledníků i s doprovody!!! Děkujeme za spolupráci žákům a vedení ZŠ Masarykovo náměstí, ZŠ Smetanova, ZŠ Zdechovice a dalším základním školám a také studentům Gymnázia a SOŠ Přelouč, kteří se zapojí jako doprovody. Věříme, že svou koledou přinesou všichni radost a požehnání do každé domácnosti.

V neděli 15.1.2023 v 15 hodin bude sbírka zakončena tradičním Tříkrálovým koncertem žáků a pedagogů ZUŠ Přelouč v kostele sv. Jakuba v Přelouč. Těšíme se a děkujeme za podporu.

 

+ K + M + B 2023